PSD și UNPR, împreună la alegerile din 2016

PSD și UNPR, împreună la alegerile din 2016

Cele două formațiuni vor avea liste comune la alegerile parlamentare și locale de anul viitor. Propunerea a venit direct de la președintele PSD, Victor Ponta

Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale și parlamentare din 2016. Reuniunea Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD va avea loc pe data de 7 mai, pe ordinea de zi figurând decizii legate de reorganizarea departamentelor, a anunțat, ieri, președintele PSD, Victor Ponta.

Decizia va aparține CExN

„Vom discuta începerea strategiei pentru alegerile locale din 2016. Vom avea și la alegerile locale și la alegerile parlamentare, e propunerea mea, decizia sigur va aparține CExN, candidați comuni PSD - UNPR”, a declarat Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator, celelalte două partide aflate la guvernare, Ponta a precizat că vor exista discuții și cu acestea.

PSD și UNPR intenționează să continue alianța politică cu care au câștigat ultimele alegeri

„Trebuie să discutăm deja care va fi modul de colaborare cu ceilalți aliați ai noștri - PC și PLR”, a declarat Ponta, ieri, într-o conferință de presă la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD”.

Vicepreședintele UNPR, senatorul Șerban Mihăilescu, consideră că participarea formațiunii sale pe liste comune cu Partidul Social Democrat (PSD), la alegerile locale din vara anului viitor, este cea mai bună soluție pentru a contracara dreapta politică din România.

Trebuie reamintit faptul că, la ultimele alegeri locale, din 2012, PSD, UNPR și PC făceau parte, alături de PNL, din USL. Atunci, socialdemocrații au câștigat alegerile pentru Consiliile Județene în 20 de județe, iar UNPR a avut un mandat de șef de CJ, la egalitate cu PC.

Ponta cere sesizarea CCR

Premierul Victor Ponta i-a solicitat, ieri, Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu constituționalitatea reglementărilor legate de destinația unor imobile confiscate, în condițiile în care Centrul de Resurse Juridice (CRJ) reclamă neconstituționalitatea OUG 7/2015 referitoare la acest subiect. El susține că în spațiul public a fost dezbătută problema gradului scăzut de valorificare a bunurilor confiscate.

Guvernul USL, la bilanț

Președintele PSD a lansat, ieri, o invitație pentru toți parlamentarii care, în 2012, au făcut posibilă schimbarea guvernului PDL și începutul punerii în aplicare a programului de guvernare al USL. „Un moment pe care eu îl consider pe de o parte fundamental în schimbarea României, schimbare care a început atunci și continuă, sigur, dar ca și un moment de bilanț la trei ani de zile”, a spus premierul.