PSD și UNPR, pregătiți să rămână împreună și după 2016

PSD și UNPR, pregătiți să rămână împreună și după 2016

Victor Ponta le-a cerut colegilor de partid să îi aprobe mandatul de negociere cu cei de la UNPR, „unica ofertă de centru-stânga pentru alegerile locale și generale”

În aceeaşi zi în care aniversează trei ani de la instalarea oficială a Guvernului Ponta, PSD a hotărât oficial să candideze la alegerile din 2016 pe liste comune cu UNPR. În urmă cu trei ani, pe 7 mai 2012, PSD, alături de PNL şi PC, prelua guvernarea. Golul lăsat de PNL a fost umplut de foştii liberali regrupaţi în PLR. UNPR s-a alăturat USL după doar trei luni de la preluarea guvernării. Ieri, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, social-democrații au validat demararea negocierilor pentru o candidatură comună a PSD și UNPR la alegerile locale și generale.

„Dacă ne dă jos DNA, asta e!”

„A fost o întâmplare fericită că Comitetul Executiv Național e astăzi pentru că sunt exact trei ani de când PSD a preluat guvernarea țării. Sunt trei ani de când UNPR este un partener corect şi loial”, a spus preşedintele PSD, Victor Ponta. Tot ieri, preşedintele PSD a afirmat că majoritatea parlamentară funcţionează, iar Executivul şi-a îndeplinit 90% din ce a promis, după trei ani de guvernare, iar PNL nu poate opri actuala guvernare. „În Parlament nu ne poate da jos PNL. Dacă ne dă jos DNA, asta e! Partidul nostru rezistă în orice condiţii”, a arătat Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foștii șefi de stat, senatori de drept

Pe de altă parte, Victor Ponta a spus că este acceptabil ca foşti şefi de stat să devină senatori de drept, propunere aflată la Comisia de revizuire a Constituţiei, arătând însă că lucrările comisiei sunt blocate de opoziţie, dar că speră să fie deblocate cu ajutorul preşedintelui Iohannis.

Nou purtător de cuvânt

Pesediștii au de ieri și un purtător de cuvânt nou: Gabriela Podașcă. Deputata PSD o înlocuiește pe Gabriela Firea, care a născut, zilele trecute, un băiețel.

Liberalii au contabilizat și ei

Dacă pe 7 mai 2012 PNL era alături de PSD, astăzi cele două partide sunt în opoziţie. Ieri, la trei ani de la instalarea Guvernului Ponta, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a precizat că bilanţul real al guvernării PSD reprezintă o sumă de eşecuri. „Comemorăm, astăzi, trei ani de aroganță și dispreț, abuzuri și minciuni, impostură și incompetență. Acesta este bilanțul real al guvernării PSD, după trei ani cu Victor Ponta premier: o sumă de eșecuri, politici ceaușiste și năravuri comuniste. În cifre seci, 3 ani, 62 de miniștri, un singur premier, 0 kilometri de autostradă realizați. Trist, dar adevărat”, a scris Gorghiu, pe Facebook.