Puterea ocultă a sectelor distructive

Puterea ocultă a sectelor distructive

Liderii sectelor distructive au sucit minţile credulilor.

Promiţându-le nemurirea, liderii au pus stăpânire pe vieţile adepţilor şi i-au transformat în fanatici, dispuşi să-şi ia zilele pentru nişte plăsmuiri. Răsărite pe terenul fertil, sădit prin ignoranţă şi deznădejde, sectele întunecate au distrus mii de destine şi au îngrozit autorităţile prin puterea lor ocultă.

Secta Aum

Fondată de Shoko Asahara în 1984, secta japoneză Aum Shinrikyo şi-a cucerit nefasta notorietate mondială în 1995, prin atacul cu gaz sarin din metroul din Tokio, soldat cu 12 morţi şi peste 5.000 de persoane spitalizate. În 1994, organizaţia avea 9.000 de membri în Japonia şi 40.000 în toată lumea, iar în 2000 şi-a schimbat numele în Aleph. Sectanţii credeau că vor căpăta puteri supranaturale şi erau convinşi că astfel luptă împotriva materialismului japonez.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mişcarea raeliană

Francezul Claude Vorilhon, alias Raël, fost jurnalist auto, a înfiinţat Miş- carea în 1974, la Paris. Secta e organizată pe şapte niveluri ierarhice, iar adepţii ei cred că Raël a primit cunoştinţele şi instrucţiunile necesare de la creatorii planetei, extratereştrii intitulaţi Elohim, care au apărut vechilor pământeni ca îngeri sau zei. Raelienii cred că extratereş trii au influenţat majoritatea religiilor şi cred că, prin clonare, omenirea poate ajunge la mântuire. În 1997, Raël a fondat societatea Clonaid, care în 2002 a anunţat că a clonat o femeie din SUA, aducându-i pe lume o soră identică, Eva.

Podul Raiului

Sfârşitul grupului religios fondat de Marhall Applewhite şi Bonnie Nettles a coincis cu apropierea cometei Hale- Bopp de Pământ, în 1997, când Applewhite a convins 38 de adepţi să se sinucidă. Ei credeau că Pâmântul se va autodistruge, iar sufletele lor vor ajunge pe o navă care le va duce pe cometa salvatoare.

Templul Oamenilor

Reverendul James Warren Jones a fondat Templul Oamenilor în 1955, pentru a-i ajuta pe nevoiaşi, indiferent de religia lor. Jones a înfiinţat o colonie în jungla din Guyana, unde visa să creeze „o utopie tropicală“, cum o denumeşte site-ul LiveScience, un „socialism apostolic“. Pe 17 noiembrie 1978, congresmanul Leo Ryan a vizitat comunitatea alături de trei jurnalişti, dar când mai mulţi membri au încercat să plece, dezvăluind că sunt sechestraţi şi exploataţi, totul s-a sfârşit într-o baie de sânge. Cei trei jurnalişti şi un fugar au fost ucişi, iar Ryan a devenit primul şi singurul membru al Congresului SUA asasinat în timpul mandatului. A doua zi, Jones a ordonat adepţilor să bea cianură. Au murit 918 persoane, printre care 200 de copii.

SPĂLAREA CREIERELOR

Ordinul Templul Soarelui

Luc Jouret, un lider religios belgian cu vederi neonaziste, a fondat ordinul în 1984, sub aparenţa unor influenţe creştine, propovăduind a doua venire a lui Hristos pe Pământ. Retraşi într-un sătuc elveţian, unde organizaseră o grupare ierarhică şi foarte restrictivă, Jouret şi oamenii lui de încredere au luat în stăpânire vieţile a sute de adepţi creduli, rupţi de familii şi de prieteni. Câţiva s-au trezit la realitate în 1994, când liderii spirituali au sacrificat un copil pe care îl considerau antihristul. După câteva zile, sectanţii s-au sinucis. Cazul a fost intens mediatizat în Ocident, iar Ordinul Templul Soarelui a fost declarat organizaţie criminală şi interzis în Franţa.