Editura Evenimentul si Capital

"PUTIN este un animal de PRADĂ însetat de SÂNGE. Nu va fi PACE în Europa cât se află la Kremlin"

Vladimir Putin
Autor: | | 17 Comentarii | 2184 Vizualizari

Opozantul rus Garry Kasparov a avertizat, într-un interviu acordat agenției EFE, că atâta vreme cât Vladimir Putin se va afla la Kremlin, nu va fi pace în Europa, președintele Rusiei având nevoie de conflicte pentru a-și păstra imaginea de lider puternic în ochii poporului rus.

"Nu este posibilă o coexistenţă paşnică cu un dictator care se comportă precum un animal de pradă. Este însetat de sânge şi nu se va opri. Are nevoie de conflicte, acesta fiind singurul mod în care poate convinge publicul rus că este indispensabil.

În clipa în care s-ar opri, s-ar considera slab în ochii ruşilor. Din acest motiv, orice i s-ar oferi, singura sa opţiune este să continue conflictele, care pot fi de intensitate redusă, cum se întâmplă acum, sau pot fi mai agresive, dar Europa trebuie să înţeleagă faptul că, atât timp cât Putin este la putere, nu va fi pace", a avertizat fostul campion la șah Garry Kasparov, care din 2005 s-a dedicat exclusiv mişcării prodemocraţie din Rusia.

Întrebat de jurnaliștii spanioli cum vede viitorul Rusiei cu Putin la putere, Kasparov s-a declarat ferm convins că acesta va muri la Kremlin. "Putin nu are o viaţă politică şi nici personală în afara Kremlinului. Din acest motiv, se va agăţa de scaunul de la Kremlin până la sfârşitul vieţii. Dacă acest lucru se va petrece mai devreme sau mai târziu, nu ştiu. E bine că nici Putin nu ştie", a conchis opozantul rus.

Garry Kasparov va publica, în octombrie, o carte intitulată "Winter is Coming" ('Vine iarna'), în care descrie apariţia "unui nou fel de război rece'", atrăgând de asemenea atenția asupra necesităţii ca Europa să fie unită în faţa lui Putin, în contextul în care există, în spațiul european, numeroşi adepţi ai găsirii unui compromis cu Rusia, aceştia considerând că o confruntare cu Moscova este contraproductivă.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro