„RACHETE NUCLEARE” Să fie acesta ULTIMUL AVERTISMENT al Rusiei pentru România? Ambasadorul Kuzmin A RESCRIS ISTORIA cu un discurs în care a vorbit despre ULTIMELE INTENŢII ale lui Vladimir Putin

„RACHETE NUCLEARE” Să fie acesta ULTIMUL AVERTISMENT al Rusiei pentru România? Ambasadorul Kuzmin A RESCRIS ISTORIA cu un discurs în care a vorbit despre ULTIMELE INTENŢII ale lui Vladimir Putin

Ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a ţinut recent un discurs istoric, în care a vorbit despre ultimele informaţii primite de la Moscova şi care se referă la România.

Astfel, într-un interviu acordat pentru TVR 1, oficialul rus a transmis că liderii de la Kremlin consideră că scutul de la Deveselu este îndreptat spre Rusia şi nu spre Iran.

"Noi am fost întotdeauna împotriva acestui scut. Ni s-a spus: 'Staţi liniştiţi, nu este îndreptat împotriva dumneavoastră!'. Am primit asigurări că este îndreptat contra Iranului. Atunci noi am spus aşa: 'Dacă nu este îndreptat împotriva noastră, noi credem altceva'. (...) După părerea noastră, în acele lansatoare pot fi puse rachete cu rază medie de acţiune care pot primi încărcătură nucleară.

Cum a spus preşedintele rus Vladimir Puţin într-un interviu recent, noi avem această informaţie că în acele rachete, din acel scut, pot fi încărcate focoase nucleare. Eu pot să va asigur că în curând în aceste lansatoare pot fi încărcate rachetele cu focoase nucleare. Vă asigur că nu există niciun obstacol de realizare a acestui plan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă România ne asigură că acest scut nu va fi folosit în modul acesta, eu accept mesajul trimis, dar din păcate, pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, asta nu este suficient. Trebuie să existe nişte acorduri interguvernamentale obligatorii", a arătat Kuzmin.

"Sunt de acord că din păcate, în ultimul timp, relaţiile dintre Rusia şi NATO s-au agravat mult. România s-a trezit, se poate spune aşa, în centrul acestor dificultăţi fiindcă pe teritoriul României sunt amplasate lansatoare terestre ale sistemului strategic american de apărare antirachetă.

Această complicare a relaţiilor, dacă vreţi, nu este legată numai de amplasarea rachetelor la Deveselu sau de planurile privind întărirea flancului estic al NATO, care sunt discutate activ şi care chiar sunt iniţiate la Bucureşti. Din păcate, acest proces este foarte lung. El a început la sfârşitul anilor '90, acum aproape 20 de ani, când, în pofida asigurărilor anterioare date Rusiei, liderii NATO au trecut la înfăptuirea strategiei de extindere a Alianţei, de apropiere a zonei de responsabilitate a NATO de frontierele Federaţiei Ruse", a mai precizat ambasadorul rus.