Raed Arafat a anunţat că NU DEMISIONEAZĂ, după ce a aflat că ISU ştia de existenţa clubului COLECTIV. "Am fost MINŢIT"

Raed Arafat
Autor: | | 47 Comentarii | 3204 Vizualizari

Raed Arafat a anunţat că nu demisionează, după ce conducerea ISU a confirmat că știa de existența clubului Colectiv. Raed Arafat afirmase chiar în noaptea tragediei de la Colectiv că acest club nu se află în baza de date a ISU. Conform unui mail trimis de o firmă care se ocupă de organizarea unor evenimente, pompierii au fost invitați în clubul Colectiv cu 5 săptămâni înainte de tragedia în urma căreia și-au pierdut viața 60 de oameni. În această dimineață, conducerea ISU București a fost suspendată.

Update. Într-o conferință organizată la Ministerul Sănătății, cu privire la starea victimelor incendiului din clubul Colectiv, Arafat a declarat că nu demisionează.

"Nu demisionez. Punct", a declarat acesta. 

Raed Arafat susţine că a aflat abia ieri că ISU ştia de existenţa clubului Colectiv. Secretarul de stat susţine că a fost minţit. "Îmi cer scuze că am dat informaţii care nu au fost complete", a spus Arafat.

”Nu eu trebuie să mă duc (în control - n.r.). Sunt responsabilități foarte clare în sistem. Fiecare are responsabilitatea clară și competențele clare. Eu, și dacă mă duc să controlez o clădire pentru incendii, nu am compentențe. Competența este la ISU și din informațiile pe care le avem până acum, în urma adresei, au trimis un răspuns prin două adrese la firma organizatoare, dar fară să meargă nimeni acolo să verifice zona. Era de competența lor să verifice acest lucru. Aceasta informație am aflat-o abia ieri, dacă aflam înainte ziceam”, a mai spus acesta.

„Nu m-am antepronunțat. Dacă nu dăm informații și tăcem până ce iese ancheta, ni se spune ca nu vrem să dăm informații. Dacă dăm informații și spunem că sunt ce deținem în acest moment și pot să se schimbe, avem tăria să le schimbăm dacă apare altceva. (...) Și acum îmi cer scuze pentru că am dat informații care în final au rezultat că nu sunt complete sau nu sunt corecte”, a mai spus Arafat.

”Mă simt rău că am fost mințit, că nu am primit informațiile corecte.  Prin hârtia asta (adresa prin care se solicita organizarea unui eveniment în clădirea Pionierul și la care ISU a răspuns - n.r.) am primit dovadă că se știa”, a mai punctat Arafat.

Raed Arafat a susținut în permanență că ISU nu știa de existența clubului Colectiv. Jurnaliştii de investigaţii de la Gazeta Sporturilor au intrat, însă, în posesia unui email care arată că pompierii au fost invitați în clubul groazei cu 5 săptămâni înainte ca zeci de oameni să ardă de vii.

Mai exact, firma Emagic a trimis, pe 23 septembrie 2015, un fax către dispeceratul IGSU, prin care îi invita pe pompieri la un festival ce se desfășura chiar în clubul Colectiv.

”Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri.

Mai mult, firma a precizat și numărul de participanți.

”La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară” fax de la firma Emagic către IGSU, 23 septembrie 2015.

În urma dezvăluirii acestor informații, a început o ancheta internă  la ISU Bucuresti, iar conducerea a fost suspendată.

"Demisia are două sensuri: să îți asumi o responsabilitate că ai greșit sau să fugi de responsabilitate. Eu asta nu fac, nu fug de responsabilitate. Eu nu fug de răspundere. Dacă se află că eu am greșit, mă pun la dispoziția premierului. Dacă am știut de această adresă, eu plec. Dar eu nu am știut. Eu am fost mințit.Și pentru că nu am știut, iau măsuri acolo unde s-a greșit", a spus Arafat.

Dacian Cioloş a cerut astăzi demiterea întregii conduceri a ISU Bucureşti.

„Vă rog să confirmaţi că cei de la conducerea ISU Bucureşti au fost demişi şi că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare pentru că e păcat ca din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituţii care se află în prima linie a serviciului public. Am înţeles că a fost suspendată conducerea, vreau să mă asigur că este demisă şi că niciodată cei care au fost la conducerea ISU Bucureşti nu se mai pot întoarce. Ştiu că sunt nişte reguli la militari, dar vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce căuta în sistem”, a spus Cioloş.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...