Editura Evenimentul si Capital

Raport sever Eurostat. ROMÂNII sunt SĂRACII EUROPEI

Autor: | | 2 Comentarii | 563 Vizualizari

Potrivit datelor Eurostat, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata sărăciei.Pe aceiaşi temă, un comunicat de presă al Institutului pentru Politici Sociale şi Administrative şi al Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România, arată că un număr de 535 de comune din România au grade de sărăcie peste medie şi severe, numărul persoanelor marginalizate fiind de 427.046.

“Numărul asistenţilor sociali din serviciile publice de asistenţă socială este însă foarte mic în raport cu necesitatea intervenţiei. Ca exemplu, comunităţile rurale marginalizate din România sunt distribuite în 992 de comune (35% din totalul comunelor din ţară). 535 din aceste comune au grade de sărăcie peste medie şi severe. Numărul persoanelor care trăiesc în zonele marginalizate ale celor 535 de comune este de 427.046. Potrivit prevederilor legale de angajare a unui asistent social la 300 de persoane care au nevoie de suport, în aceste comunităţi ar trebui să fie un număr minim de 1.423 de asistenţi sociali”, se arată în documentul remis de Institutului pentru Politici Sociale şi Administrative şi al Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România, remis Agerpres.

Potrivit acestuia, în realitate sunt 292 de asistenţi sociali angajaţi, iar acest număr reprezintă 20% din personalul necesar.

“În 2014 aveam 40,2% din populaţia României care trăia în sărăcie. De asemenea, o treime din populaţie este afectată de privare materială severă, în sensul că nu-şi poate permite să achiziţioneze articole considerate dezirabile sau chiar necesare pentru a duce un trai decent. Institutul Naţional de Statistică publica în 2015 faptul că o treime dintre gospodăriile din România, respectiv 32,8%, nu au putut face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat. Situaţia copiilor este şi mai dramatică. Datele Eurostat arată că aproape o treime (32%) din copiii României trăiesc în condiţii de lipsuri materiale grave şi unul din doi copii era expus riscului de sărăcie sau de excluziune social”, menţionează sursa citată.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro