Un consiliu federal a dat de urma unui RAPORT ascuns de mai marii Pentagonului. Informaţiile sunt şocante şi arată o risipă de peste 125 miliarde de dolari

Un consiliu federal a dat de urma unui RAPORT ascuns de mai marii Pentagonului. Informaţiile sunt şocante şi arată o risipă de peste 125 miliarde de dolari

Pentagonul a ascuns un raport intern, care demostra o risipă birocratică de peste 125 de miliarde de dolari sub forma unor costuri administrative, de teamă că descoperirile vor fi utilizate de Congres drept scuză pentru a tăia din bugetul Apărării, dezvăluie o anchetă a Washington Post.

Liderii Pentagonului au cerut realizarea raportului pentru a ajuta la eficientizarea birocraţiei în speranţa reinvestirii unor economii în operaţiunile militare. Însă, raportul a scos la lumină mai multă risipă decât se aştepta, iar persoanele din conducere au luat măsuri pentru a muşamaliza raportul prin discreditarea rezultatelor sale, scrie washingtonpost.com, citat de news.ro.

Respectivul raport a apărut în ianuarie 2015 şi a identificat o ”cale clară” pentru a pune deoparte 125 de miliarde de dolari într-o perioadă de cinci ani din bugetul Departamentului de Apărare. Planul nu prevedea nicio disponibilizare a angajaţilor civili sau reducere a personalului militar. În schimb, prevedea simplificarea birocraţiei prin pensionarea anticipată a angajaţilor, prin eliminarea contractorilor bine plătiţi şi prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

Cei care au realizat respectivul raport incriminatoriu fac parte din Defense Business Board, un consiliu federal format din directori şi consultanţi de la McKinsey and Company. Raportorii au descoperit că peste un sfert din bugetul Apărării este utilizat pentru a susţine resursle umane, contabilitatea, logistica şi pentru a administra proprietăţile Pentagonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Departamentul de Apărare plăteşte aproximativ 1.014.999 de contractori, civili şi angajaţi în uniformă doar pentru administraţia, care este departe de militarii de pe linia frontului. O asemenea administraţie supradimensionată susţine cei 1,3 milioane de militari activi.

Un asemenea raport de tăiere a costurilor ar putea să fie citit cu interes de către preşedintele-ales Donald Trump. Miliardarul republican a promis o acumulare majoră de forţe militare, care va fi susţinută prin eliminearea risipei din bugetul guvernamental.

Pentru armată, raportul este interesant pentru că susţine alocarea a 125 de miliarde de dolari pentru trupe şi arme. De asemenea, economisirea baniilor ar putea să plătească pentru reconstruirea arsenalului nuclear îmbătrânit al Statelor Unite.

Însă, Departamentul Apărării s-a temut că un asemenea raport va submina credinţa publică legată de anii de austeritate bugetară care au lăsat în urmă forţele armate. Ulterior, raportul a fost muşamalizat pentru a nu da ideea unei tăieri de fonduri la nivelul Congresului sau Casei Albe.