Editura Evenimentul si Capital

Răspuns pentru Radu Banciu sau o scurtă lecție de presă

Simona Ionescu
Autor: | | 204 Comentarii | 16198 Vizualizari

Hai să îi răspund lui Radu Banciu de ce n-am pus-o pe prima pagină pe Elena Udrea, că văd că dă indicații și acolo unde nu se pricepe, doar ca să insinueze că EVZ a protejat-o pe Elena Udrea! De ce și cum s-o protejeze? Nu a fost știrea azi pe toate posturile tv, pe site-ul evz.ro și pe alte site-uri de ziare? A fost, n-a ratat-o nimeni. Toate emisiunile de azi au tocat numai subiectul ăsta, până la saturație, cu opinii diverse, mai bune sau mai proste, mai corecte sau mai manipulatoare. A fost știrea zilei de joi.

Atunci,Radule, de ce era să fac eu frontul ziarului cu o știre veche de o zi, super comentată? Crezi tu că mai erau mulți interesați să cumpere ziarul de a doua zi? Eu n-am învățat asta la școala de presă. Iar tu, care răsfoiești seară de seară ziarele, ai fi putut observa că EVZ are aproape mereu pe prima pagină subiecte exclusive. De ce s-o dau pe Udrea și să nu arătăm cititorilor noștri ce am aflat despre Mafia medicamentelor, care se îmbogățea pe sănătatea pacienților diagnosticați cu cancer sau alte boli grave?

Tendențios, ai spus că am publicat știrea cu Elena Udrea în pagina 14. Hai să-ți explic și asta, ție și celor care te-au ascultat! Nu ți-ai făcut serios temele, adică nu te-ai uitat în ziar, că n-am pretenția să citești! Întreaga pagină 14 este dedicată subiectului Elena Udrea, iar pagina alăturată, 15, ca să nu te confuzez, cuprinde celelalte audieri de la DNA din cursul zilei de joi, tot cu multe informații. Din cauza asta, Radule, subiectele cu DNA și VIP-urile cercetate și-au găsit locul la mijlocul ziarului. Zici tu ca acolo nu se citește?! Îți amintești, de când lucrai la ProSport, că ziarul are o structură a paginilor? Asta-i meserie, Radu Banciu, nu fomfleuri de doi lei că EVZ a vrut să ascundă știrea cu Udrea pe care, iată, nu a ascuns-o decât de ochii tăi! Nu m-am supărat pe tine, ca să-ți răspund și la concluzia din finalul emisiunii, din simplul fapt că tu nu ai făcut niciodată un ziar ca să știi cum se construiește și care-s mecanismele alegerii subiectelor de prima pagină. Acelea care să-i incite pe cititori, să-i facă să cumpere ziarul pentru a afla altceva decât au văzut la televizor. Dar uite că ai deschis oportunitatea ca să afli! Te-am introdus și în lumea mea, așa cum eu intru în lumea ta seară de seară, fără să te compar cu Mircea Badea sau cu vreun titan al televiziunii. Critică EVZ, dar fă-o pe bune!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate