Răspunsul HALUCINANT al Administraţiei Cimitirelor după CONCERTUL de MANELE de la înmormântarea lui FANE SPOITORU: "Aceasta este TRADIŢIA de ÎNHUMARE a etniilor rrome" | FOTO

Concertul de manele din Cimitirul Bellu
Autor: | | 2 Comentarii | 1060 Vizualizari

La înmormântarea lui Ion Titişor, zis şi Fane Spoitoru, maneliştii au susţinut un concert grandios în incinta Cimitirului Bellu din Capitală. Evenimentul Zilei a solicitat în scris Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) explicaţii cu privire la acest recital. Astfel, instituţia susţine că a fost permisă o asemeneal manifestare „artistică” deoarece face parte din „tradţia de înhumare a etniilor rrome”.

Redăm în totalitate răspunsul ACCU:

„Urmare solicitarii dvs. va aducem la cunostinta urmatoarele:

La inhumarea lui  Ion Titisor zis și Fane Spoitoru, instituția nu a autorizat susținerea nici unui concert de manele. Această muzică face parte din tradiția de înhumare a etniilor rrome.

În România trăiesc alături de comunitățile de români diferite alte comunități etnice, cu tradiții culturale, lingvistice și religioase specifice.

Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane are obligația să respecte ritualul de înhumare al tuturor comunităților etnice”.

În urmă cu o săptămână, la doar câteva zile după înmormântarea lui Fane Spoitoru, în Cimitirul Bellu încă era mizerie. Printre morminte, sau chiar pe ele, reporterul Evenimentul Zilei a zărit pet-uri, sticle de vin şi pahare de cafea. Pe mormântul lui Aurel Vlaicu încă se puteau observa cojile de seminţe scuipate de cei care au asistat la coborârea sicriului interlopului în pământ.

Evenimentul grandoman, care a umplut aleile cimitirului unde sunt înhumate unele dintre cele mai mari personalităţi culturale, politice şi militare din ţară, a şocat opinia publică. La înmormântare au luat parte chiar şi manelişti, care au „încântat” urechile participanţilor cu melodii de jale, „perfecte” pentru ocazie. CITEŞTE MAI MULT…
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...