Editura Evenimentul si Capital

Război în CNA, pe nervii și pe banii românilor

Radu Călin Cristea (stânga), singurul membru CNA care a a votat contra transmisiunilor online inițiate de Valentin Jucan FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 1 Comentarii | 417 Vizualizari

Ședințele vor fi transmise pe site-ul CNA, începând de la 1 aprilie. Iată ce luptă s-a dat pentru a se ajunge aici.

Gestul lui Valentin Jucan, care a decis să reia, din propria inițiativă, transmisia live a ședințelor Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pe pagina sa de Facebook, a reușit să provoace un cutremur. Vizibil iritat de inițiativa colegului său, Radu Călin Cristea și-a exprimat dezacordul cu „live- ul” făcut cu ajutorul camerei web. Ironic, cearta membrilor se desfășura în timp ce pe ecranele monitoarelor apăreau imagini de la „Acces direct”, cu „Narcisa și Beyonce, bătăi și tâlhărie pentru Guță”, adică punctul IV de pe Ordinea de zi, „Rapoarte de monitorizare: emisiuni de divertisment difuzate în perioada mai - decembrie 2014”, pentru care s-au primit 89 de reclamații. Cum membrii CNA s-au concentrat pe problemele interne, sancționarea derapajelor din show-urile de divertisment s-a amânat. „Mă întreb dacă mai avem autoritatea morală să analizăm „Acces direct”, a comentat Lorand Turoș.

În sprijinul interzicerii transmisiei live, Radu Călin Cristea a invocat dreptul la propria imagine, dar și o notificare făcută anul trecut de către Mirela Bamboe, reprezentantul trustului Intact.

Reproșurile aduse între colegi s-au întins pe parcursul a două ore. În cele din urmă, membrii Consiliului au căzut de acord asupra datei de 1 aprilie, când ar urma să înceapă transmisiile directe pe site-ul cna.ro și se va modifica în acest sens regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

Decizia a fost luată cu șapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu şi Răsvan Popescu), în timp ce Radu Călin Cristea a votat „împotrivă”. CNA va lua legătura cu reprezentanţii STS pentru infrastructură.

Sfârșitul nu-i aici. Scandal în următoarea ședință

Sunt mari șanse ca ședința de mâine a CNA să nu se țină. Răsvan Popescu, membru al Consiliului, a anunțat că, în urma unor afirmații făcute de Valentin Jucan pe pagina sa de socializare, în care vorbea despre „nemerniciile unor membri CNA”, i-a cerut colegului său să prezinte scuze. Cum a fost refuzat, Popescu a spus că nu va fi prezent la ședința condusă de Valentin Jucan. Pentru a avea cvorum este nevoie de minimum opt membri.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro