RĂZBOI în Parlament! PMP atacă la CCR. Vezi de ce s-a supărat Traian Băsescu

RĂZBOI în Parlament! PMP atacă la CCR. Vezi de ce s-a supărat Traian Băsescu

PMP va contesta la CCR faptul că partidul nu a primit dreptul de a fi reprezentat în Comisiile de control ale SRI şi SIE.

Deputatul PMP, Valeriu Steriu, a declarat pentru Evenimentul zilei că „Analizăm, în clipa de faţă, posibilitatea de a face o sesizare la CCR în acest sens, pe care o vom face în măsura în care ne rezultă tehnic această posibilitate". 

De asemenea, Steriu a adăugat că PMP va proceda în acelaşi mod şi în cazul comisiei SIE, dacă nici acolo nu li se va permite să aibă reprezentanţi. 

Parlamentarii PMP s-au retras, luni, de la ședința de plen a Parlamentului pe motiv că acest partid nu are niciun reprezentant în Comisiile de control al SRI și SIE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputatul PMP Robert Turcescu a spus că formațiunea refuză să participe la "o astfel de mascaradă, de abuz".

"Să citim împreună art. 64 din Constituție, care spune că Biroul permanent și comisiile parlamentare se alcătuiesc conform configurației politice a fiecărei Camere. Faptul că PMP, prin jocul desfășurat în această dimineață, nu primește niciun loc în Comisiile SRI și SIE este un abuz. Ceea ce se întâmplă azi este un abuz, PMP va refuza să participe la o astfel de mascaradă, de abuz, ne retragem de la această ședință", a afirmat Turcescu.

Ulterior, Robert Turcescu a continuat să susțină, pe holurile Palatului Parlamentului, că "s-a întâmplat un abuz".

"Cel mai important lucru, pe care trebuie să-l spun de la bun început, este acela că electoratul PMP are dreptul să fie reprezentat în aceste două comisii extrem de importante — comisiile SRI și SIE. Prin jocurile unor lideri politici (...), PMP nu are niciun loc în Comisiile de control asupra activității SRI și SIE, ceea ce este un abuz, și am decis să nu participăm la un astfel de abuz. (...) Ce argument logic stă în picioare față de ceea ce a comis practic un grup restrâns de indivizi, care încearcă să manipuleze în felul acesta și opinia publică, dar și accesul unui partid legitim aflat în Parlamentul României de a avea reprezentanți în aceste comisii", a argumentat Turcescu.

Potrivit acestuia, "contextul este aparte", mai ales când după "scandalul Ghiță" se discută foarte intens despre nevoia de a pune sub un control parlamentar adevărat, "nu mimat", atât SRI, cât și SIE.

"PMP este un partid care prin vocile lui, în frunte cu președintele Traian Băsescu, a ridicat în ultimul an mai ales cu voce tare problema acestui control parlamentar necesar asupra SRI și SIE. Ei bine, poate tocmai asta îi deranjează pe acești băieți, îi întreb pe cei care au decis astăzi să scoată PMP din comisiile SRI și SIE — i-a speriat cineva? I-a speriat ceva? (...) Puteam ridica niște probleme de reformare a acestor servicii. Vom asista din păcate, în continuare, la felul în care se acoperă, nu se dorește transparentizarea acestor servicii și nici probabil reformarea acestui control parlamentar, care are nevoie de un altfel de abordare. Controlul parlamentar asupra SRI și SIE trebuie să fie o realitate, să nu mai fie mimat. Ceea ce vedem în ultimii ani a fost o mimare a acestui control", a adăugat el.