RĂZBOIUL din asigurări continuă: ADAMESCU spune că procesul de redresare a Astra începuse deja. ”ASF a acționat ABUZIV”

RĂZBOIUL din asigurări continuă: ADAMESCU spune că procesul de redresare a Astra începuse deja. ”ASF a acționat ABUZIV”

Decizia ASF, din data de 18.02.2014, prin care a dispus, deschiderea procedurii de redresare financiară a Societăţii de Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. (Astra), suspendarea drepturilor de actionar al TNG Romania si numirea a KPMG Advisory ca administrator special este nelegala, excesiva si cu depăsirea prerogativelor stabilite de lege, potrivit unui comunicat emis de Nova Group Investments.

În comunicat se precizează că Astra a adoptat "şi a prezentat Autorităţii un plan de măsuri care prevede, inclusiv, o majorare de capital compusă dintr-un aport al actionarilor existenti şi din fuziunea cu societatea achizitionata AXA Romania care va determina creşterea capitalului Astra cu peste 150 milioane de lei", scrie în document.

Potrivit comunicatului, Astra a solicitat Autorităţii să aibă în vedere acest plan de măsuri, dar răspunsul ASF a venit abia după deschiderea procedurii de redresare financiară.

"În ciuda faptului că implementarea măsurilor propuse prin planul de măsuri începuse deja, societatea convocând adunarea generală extraordinară a asociaţilor la data de 12.02.2014, aspect comunicat către ASF prin rapoartele curente şi adresele de informare, Autoritatea a actionat abuziv suspendând dreptul la vot al acţionarilor, zădărnicind astfel orice fel de demers de majorare a capitalului social şi de satisfacere a necesităţilor imediate de lichidităţi ale societăţii".

Ne puteți urmări și pe Google News

Patronul Astra se plânge că autoritatea a deturnat astfel procedura de redresare financiară de la scopul său „şi a adoptat această măsură căreia i-a oferit caracter sancţionator si destructiv, cu încălcarea normelor în vigoare”.

"Societatea a depus, la data 28.11.2013, în faţa Autorităţii documentele relevante cu privire la achiziţie, în vederea evaluării potenţialului achizitor şi a proiectului de achiziţie de către ASF. Deşi cadrul legal instituie Autorităţii un termen de 60 zile în care aceasta să se pronunţe pe cererea de autorizare a fuziunii, Autoritatea a amanat succesiv acest termen pana la data in care a dispus măsura intrării în redresare financiară faţă de Astra", mai scrie în document.