Războiul dintre patriarhul Daniel şi fratele său s-a terminat? Cei doi şi-au spus vorbe grele de-a lungul timpului: "E bolnav de invidie şi nu poate fi vindecat"

Războiul dintre patriarhul Daniel şi fratele său s-a terminat? Cei doi şi-au spus vorbe grele de-a lungul timpului: "E bolnav de invidie şi nu poate fi vindecat"

Ani la rând, patriarhul Daniel şi fratele său, Gheorghe Ciobotea, s-au certat la cuţite. Motivul? Invidia, după cum a spus capul bisericii. Povestea dintre cei doi este încâlcită şi nu se mai ştie exact care este vinovatul. În prezent, preasfinţitul şi ruda sa ar fi îngropat securea războiului.

Potrivit primarului comunei în care Gheorghe Ciobotea locuieşte a mărturisit că situaţia financiară a acestuia s-a remediat, semn că patriarhul i-ar trecut pragul casei, asta după ce ani la rând cei doi s-au certat la cuţite pe avere. "Lucrurile s-au schimbat între timp. Soţia domnului Ciobotea a ajuns la spital pentru o perioadă şi s-au apropiat de Dumnezeu mai mult. Nu ştiu dacă după discuţia cu fratele dumnealui sau această încercare avută de soţie i-a adus din nou în biserică. Gheorghe Ciobotea o duce mai bine, are vreo 600 de oi, ia subvenţii, are şi o păşune, dar şi pensie. Nu cred că se mai poate plânge că o duce rau. Fiul lui a fost ajutat să se căsătorească, şi a plecat din casa părintească. Celălalt baiat al lui a rămas cu parinţii”, a declarat primarul comunei Bara, Ioan Lazarescu, pentru Cancan.ro.

Gheorghe Ciobotea l-a acuzat pe fratele său, patriarhul Daniel, că l-a lăsat să trăiască în sărăcie, dar şi că a falsificat actele şi l-a dat afară din casa parintească. Scandalul dintre cei doi a început în 2010, iar de atunci se tot războiesc. Mai mult, Gheorghe l-a ameninţat pe preasfinţit că trece la catolicism şi nu va mai călca niciodată într-o biserica ortodoxă. "La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele şi a donat pământul şi casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea şi copilaşii mei am fost aruncaţi în stradă. Credeţi că viaţa mea e uşoară. Trăiesc din oierit şi din ajutoarele vecinilor şi Bisericii Catolice. Şi în timpul ăsta, credeţi că îmi mai rămân bani ca să îi donez Bisericii Ortodoxe?", spunea fratele cel mare al Patriarhului, în 2010.

Patriarhul Daniel a avut şi el un cuvânt de spus în această chestiune. "Casa părintească a familiei Ciobotea din satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş, a fost folosită în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea după trecerea la cele veşnice a mamei, Stela (1975) şi mutarea tatălui, Alexie, la Lugoj (1977), apoi la Bucureşti (1979), pentru a fi îngrijit de către fiica acestuia, doamna Floare (Ciobotea) Vişan. Timp de peste 30 de ani, domnul Gheorghe Ciobotea a locuit cu familia sa în casa părintească, perioadă în care a demolat şase anexe ale gospodăriei pe care le-a valorificat în interes propriu. Casa a fost lăsată să se degradeze astfel încât, din cauza condiţiilor improprii de locuit, domnul Gheorghe Ciobotea a abandonat casa părintească şi s-a mutat în clădirea sediului fostului C.A.P. din localitate, construită pe un teren care a aparţinut familiei Alexie şi Stela Ciobotea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din păcate, domnul Gheorghe Ciobotea a devenit ostil prezenţei mănăstirii în localitate şi invidios pe faptul că monahii sunt ajutaţi în activitatea lor de către Patriarhul României. Din acel moment, a fost greu de comunicat cu domnia sa, care a hotărât să nu mai meargă la biserica din sat, ci la alte biserici din localităţile învecinate. În acest context, mai precizăm faptul că domnul Gheorghe Ciobotea a refuzat departajarea între fraţi a terenurilor agricole moştenite de la părinţi, de teama donării către mănăstire a terenurilor care revin de drept fratelui şi surorii sale. În prezent, toate aceste terenuri agricole moştenite de la părinţi pot fi folosite în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea, întrucât el locuieşte în sat cu familia sa. Aşadar, se constată permanent că invidia este o boală sufletească foarte greu de vindecat", a fost scris într-un comunicat transmis de patriarh.