Editura Evenimentul si Capital

Războiul Regelui se dă la Cotroceni

Războiul regelui, la Cotroceni
Autor: | | 0 Comentarii | 172 Vizualizari

Muzeul Naţional Cotroceni organizează astăzi, la ora 18.30, în Salonul Cerchez, un eveniment de excepţie: proiecţia filmului „Războiul Regelui“ în regia lui John Florescu şi lansarea volumului „Anul Regal“.

  Evenimentul este dedicat aniversării zilei de naştere a M.S. Regelui Mihai I, care împlinește astăzi 95 de ani,  şi se înscrie şi în seria manifestărilor legate de aniversarea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei regale române. Documentarul „Războiul Regelui”, cel mai complex documentar despre Regele Mihai I al României, bazat pe interviul acordat de rege lui John Florescu, reprezintă răspunsul dat de monarhul român posterităţii cu privire la deciziile sale pentru ţară, luate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

        Volumul „Anul Regal“, apărut în cursul anului 2016 la Editura Adenium, sub coordonarea profesorilor dr. Daniel Şandru şi dr. Alexandru Muraru. Volumul este  prefaţat de ASR Principele Radu al României conţine texte ce abordează aspecte privind istoria Casei Regale din România, precum şi rolul pe care aceasta l-a avut de-a lungul timpului în viaţa socială şi politică românească. Volumul  este structurat pe trei părți  „Prolegomene la o sărbătoare istorică”, „Calendarul unui Jubileu. 150 de ani de istorie românească: personalități și date regale” și „Continuitatea monarhică. Repere istorice și provocări instituționale”.

       Printre cei 24 de autori care au eseuri în volum se numără principele Radu, Sir Gavyn Arthur (cel de-al 675-lea Lord Primar al Londrei), istoricul și eseistul Gabriel Badea-Păun, doctorul în filosofie Nicolae Drăgușin, istoricul Simona Preda și alții.
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro