Răzvan Nicolescu: " România este pregătită să treacă cu bine peste iarnă. România are potenţialul de a deveni independentă energetic în 2020"

Răzvan Nicolescu: " România este pregătită să treacă cu bine peste iarnă. România are potenţialul de a deveni independentă energetic în 2020"

România va trece cu bine peste iarnă din punct de vedere al sistemului energetic, a declarat, astăzi, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, în conferinţa de bilanţ.

"Avem deja 2,1 miliarde metri cubi de gaze, iar livrările de gaze ruseşti funcţionează bine. România este pregătită să treacă cu bine peste iarnă", a spus Răzvan Nicolescu, subliniind că starea sistemului energetic românesc este relativ bună.

La final de mandat, Răzvan Nicolescu apreciază că România are nevoie de investiţii şi de predictibilitate.

"România are un potenţial de jucător regional, ce poate fi valorificat şi şansa de a deveni independent energetic în anul 2020. Integritatea şi eficienţa nu sunt încă la nivelul normal în mai multe companii de stat din domeniul energetic, cu toate eforturile şi măsurile luate anul acesta. De asemenea, gradul de politizare este încă prea ridicat", a spus Răzvan Nicolescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cele zece luni de mandat, printre cele zece realizări ale ministrului delegat pentru Energie, s-au aflat listarea cu succes a Electrica, redefinirea rolului statului ca acţionar în companiile din energie, acordul operatorului de transport Transgaz cu operatorii din Marea Neagră, relansarea programului nuclear, a programului hidrocentralei de acumulare şi pompaj de la Tarniţa, finalizarea modernizării şi creşterii capacităţii de depozitare de gaze naturale a Romgaz de la Urziceni şi încheierea primei faze a interconectorului de gaz Iaşi - Ungheni.

"O să încerc să-mi iau o vacanţă, dar voi conduce în continuare Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie al cărui preşedinte sunt. Voi păstra legătura cu profesioniştii din sistem şi îmi voi oferi sprijinul, dacă va fi nevoie de el", a mai spus Răzvan Nicolescu.