Reacția lui Traian Băsescu privind plagiatul fostului premier, Victor Ponta: "S-a dovedit că am avut dreptate în 2012"

Reacția lui Traian Băsescu privind plagiatul fostului premier, Victor Ponta: "S-a dovedit că am avut dreptate în 2012"

Victor Ponta va rămâne fără titlul de doctor. Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) recomandă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor al fostului premier. Lucrarea nu respectă standardele de etică, a decis acest for.

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României a declarat pentru ştiripesurse.ro că vestea nu-l impresionează, însă, este încântat de faptul că s-a dovedit că a avut dreptate şi laudă activitatea CNATDCU.

”Acum nu-mi mai folosește la nimic, dar măcar s-a dovedit că am avut dreptate în 2012. Faptul ca avem o instituție care se ocupă de plagiate este un lucru foarte bun, extraordinar chiar. Asta înseamnă o recredibilizare a sistemului doctoral din România."

Preşedintele PMP subliniază faptul că nu plagiatul lui Victor Ponta este marea problemă, ci sistemul care încurajează aceste practici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Problema aici nu este Victor Ponta Ponta, pentru că el este doar un om, ci de întregul sistem care s-a format cu acești doctori (...) Pe plan internațional efectul plagiatului este decredibilizarea lor pentri că tipul acesta de furt este mai periculos decat furtul de bani, se fura creier! Dragnea și Ponta au încercat să minimalizeze, dar această problemă nu este deloc una minoră.

Decizia de ieri vizează un om, pe Victor Ponta, dar noi avem foarte mulți doctori în Academia Națională de Științe ale Securității, avem doctori în SRI, în SIE. Toate aceste doctorate trebuie luate la mână și văzut ce e cu ele. Oamenii ăștia cu obținut avansări, bani mai mulți pe baza doctoratului și trebuie produsă o demantelare, toate doctoratele trebuie luate la mână”, a mai spus Traian Băsescu, pentru ştiripesurse.ro.