REACȚIA prefectului de Buzău, care i-a lăsat pe localnici să înfrunte singuri URGIA naturii: "Nu am timp de telefoane"

REACȚIA prefectului de Buzău, care i-a lăsat pe localnici să înfrunte singuri URGIA naturii: "Nu am timp de telefoane"

Gabriel Baltă, prefectul județului Buzău, grav afectat de viscolul și ninsorile din ultimele zile, habar nu avea astăzi ce localități mai sunt izolate, iar atunci când a fost întrebat de ce nu i-a răspuns la telefon unui primar care avea nevoie de ajutor a răspuns că nu are timp de telefoane, potrivit mediafax.ro.

Aflat într-o vizită în localitatea Vadu Paşii, grav afectată de ninsori şi viscol, prefectul Baltă nu a știut să le spună jurnaliștilor prezenți numele comunelor care mai sunt încă izolate de nămeți.  "Sunt cinci localităţi izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Brădeanu, Vâlcelele, nu le ştiu pe toate în amănunt, se lucrează acolo", a spus prefectul.

Mai mult decât atât, prefectul a avut o reacție uimitoare și atunci când a fost întrebat de ce nu răspunde la telefon pentru a comunica situaţia din judeţ, dar şi despre faptul că primarul din comuna Breaza se plânge că de trei zile nu a putut lua legătura cu el. "Nu am răspuns pentru că eram în discuţii, am fost într-un comitet operativ de dimineaţă, nu am timp tot timpul să răspund la telefoane", a conchis Baltă.

Primarul comunei Breaza, Adrian Drugă, s-a plâns astăzi că a încercat în mai multe rânduri să ia legătura cu prefectul judeţului Buzău pentru a-i comunica situaţia, însă i s-a spus de la cabinet că "prefectul este în şedinţă".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am vrut să fac raportare la ISU şi mi-a închis telefonul inspectoratul. Am încercat să vorbesc cu prefectul, am reuşit să vorbesc o singură dată. În rest, nu l-am prins la telefon, am sunat mereu la cabinetul prefectului, mi s-a spus că este în şedinţă. La rapoartele operative am anunţat că am sat izolat, Bădeni. Nu am primit niciun ajutor. Acum, noi suntem cu o echipa de voluntari, facem la lopată. Zăpada este troienită, tocmai ce am trecut de un troian de doi metri şi jumătate. Pe alocuri, zăpada atinge doi metri în curţi, depinde de la gospodărie la gospodărie", a afirmat primarul din Breaza, citat de mediafax.ro. CITIȚI ȘI:

  • POVESTEA femeii PARALIZATE care a supraviețuit TREI zile în mașină, pe o ȘOSEA din Buzău
  • GESTURI EXTREME ale celor BLOCAȚI în zăpadă. LOCUITORII unui sat din Buzău au încălcat LEGEA pentru a salva o FEMEIE de la MOARTE
  • Din cauza VISCOLULUI, nici MORȚII din Buzău nu mai ajung la CIMITIR. Cazul UIMITOR al unei familii