Reacțiile presei din Hexagon după aflarea veștii că Franța va întâlni România la Euro 2016

Reacțiile presei din Hexagon după aflarea veștii că Franța va întâlni România la Euro 2016

România va juca meciul de deschidere a Campionatului European de anul viitor, cu țara gazdă, Franța, conform tragerii la sorți a grupelor.

„Tricolorii” fac part din Grupa A la Euro 2016, alături de Franța, Albania și Elveția. Francezii s-au declarat mulțumiți de tragerea la sorți și se consideră norocoși în ceea ce privește adversarii.

Iată câteva reacții ale presei din Hexagon:

Cei de la sport.fr au notat „Franța nu are de ce să se plângă”, fiind de părere că „Les Bleus” va accede cu ușurință în „optimi”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„(...) mai mult decât accesibilă. Meciul de deschidere cu România amintește de prima partidă a Franței de la Euro 2008, cu aceeași echipă (n.n. 0-0), cel mai trist meci de la acel turneu. Francezii, antrenați de Raymond Domenech, au fost eliminați în primul tur”, au scris cei de la „Le Parisien”.

Cotidianul „L'Equipe”: „Poate am fi preferat un meci de deschidere mai inedit. În schimb, vom avea un nou episod al unei povești foarte vechi, în fața unei echipe atipice. Franța este neînvinsă în ultimele 10 meciuri cu România (n.n. cinci victorii, cinci remize). Ultima înfrângere a francezilor în fața românilor datează din 1972, scor 0-2.

Aflat la al treilea mandat la conducerea echipei României, Anghel Iordănescu a reușit o reală performanță: terminarea preliminariilor cu apărarea cea mai bună (n.n. 2 goluri încasate în 10 meciuri), însă în plan ofensiv românii par foarte limitați”.

„Țara organizatoare a avut noroc deseori, dar această tragere la sorți depășește așteptările. România la start, apoi Albania și Elveția: ar fi fost imposibilă o tragere la sorți mai bună. Satisfacția va trebui să fie însoțită de prudență. Calitatea adversarilor, impresia generală, cifrele, toate sunt în favoarea Franței”, a fost opinia celor de la RMC Sport.