Recursul în casaţie al lui Ovidiu Tender se discută la Instanţa supremă

Recursul în casaţie al lui Ovidiu Tender se discută la Instanţa supremă

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele evenimente de miercuri, 22 iunie.

Recursul în casaţie al lui Ovidiu Tender se discută la Instanţa supremă

Instanţa supremă ia în discuţie, mâine, un nou termen al recursului în casaţie formulat de omul de afaceri Ovidiu Tender la decizia definitivă de condamnare în pentru preluarea ilegală a Carom SA Oneşti.

În data de 8 iunie 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă recent în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat. Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Deschierea stagiunii de concerte 2016-2017 a Filamonicii "George Enescu"

La ora 11:00, în Salonul Oficial al Ateneului Român, va fi lansat cel mai important eveniment cultural-muzical organizat anul acesta în România.  Este vorba de două concerte-spectacol cu actul I din opera PARSIFAL, de Richard Wagner, prezentate de Christian Badea, cel mai important și mai cunoscut dirijor român de operă din lume, și Fundația Română pentru Excelență în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu» și Institutul Cultural Român.

 Prin aceste concerte, care vor avea loc în zilele de 7 și 8 octombrie, la Ateneul Român, va fi deschisă stagiunea de concerte 2016-2017 a Filarmonicii „George Enescu”.   

Publicul va beneficia de două spectacole de înaltă ținută artistică, susținute de artiști de renume mondial. Sub bagheta maestrului Christian Badea se vor afla orchestra și corul Filarmonicii «George Enescu» și soliștii invitați Ștefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerați printre cei mai mari interpreți wagnerieni la ora actuală.  

Concertele-eveniment «Parsifal la Ateneul Român» sunt un concept nou și unic atât în România, cât și în lume.

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunță deschiderea expoziției „România - civilizații suprapuse”. Vernisajul are loc miercuri, 22 iunie 2016, începând cu ora 17:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Expoziția „România - civilizații suprapuse” reunește artefacte arheologice și istorice de primă importanță din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României și ale altor muzee românești. Adevărate capodopere aparținând patrimoniul național, aceste obiecte stau mărturie cu privire la numeroasele civilizații care s-au succedat de-a lungul timpului în cuprinsul spațiului actual al României, loc de convergență culturală.