Regele cerealelor din Italia, ucis de trei români

Regele cerealelor din Italia, ucis de trei români

În cazul asasinării lui Franco Ambrosio şi a soţiei sale, poliţia din Peninsulă a reţinut astăzi, la Napoli, trei imigranţi români. Pentru unul dintre ei, un tânăr de 22 de ani, procurorii au emis deja mandat de arestare. Ceilalţi doi sunt interogaţi, în continuare, de anchetatori.

Ieri dimineaţă, soţii Ambrosio au fost găsiţi morţi de unul dintre fiii acestora, în vila pe care o renovau în Napoli. Legiştii au menţionat că cei doi soţi au fost bătuţi şi apoi ucişi.

Fostul rege al cerealelor, în vârstă de 77 de ani, a fost fost implicat la rândul său într-un celebru caz de spălare de bani, în urma căruia a primit nouă ani de închisoare, relatează publicaţia Afari Italiani. 

Hoţii au furat bunuri de 50.000 euro

Ne puteți urmări și pe Google News

La locul faptei, au fost găsite resturi de mâncare şi sticle de băutură, atât în exteriorul casei, cât şi în bucătăria în care au fost descoperit corpurile lui Franco Ambrosio. Poliţia dispune de o gamă variată de probe, biologice şi materiale, pe care criminalii le-au lăsat în urma lor. Au fost prelevate amprente de pe oglinzi, mobilier şi pereţi. 

Una dintre piste este legată de posibilitatea jafului, însă anchetatorii nu exclud şi alte posibiliăţi. Telefoanele victimelor lispesc, ceea ce poate constitui un sprijin în eforturile anchetatorilor de a descoperi vinovaţii. Aceltia au mai furat bani şi bijuterii în valoare de 50.000 de euro, precum şi carduri de credit. Cu toate acestea, argintăria din casă şi tablorurile au fost lasate la locul lor.

Reprezentanţi ai poliţiei au declarat că este vorba despre "o crimă brutală. Cadavrele au fost găsite cu craniul spart, într-o baltă de sânge. Corpul lui Franco Ambrosio, încă îmbrăcat în pijamale, a fost găsit în bucătărie, într-o baltă de sânge, în timp ce corpul soţiei sale, Giovanna Sacco, a fost descoperit în apropiere, lângă una dintre ieşiri de ieşire, de asemenea, într-un lac de sânge". Se pare că aceştia au fost luaţi prin surprindere de hoţii care au intrat în casă în timpul nopţii.

Unul dintre vecinii lui Ambrosio, Nando Ribecco, a declarat că zona era frecventată noapte de mulţi dealeri de droguri. "Împreună cu Ambrosio am dus o bătălie inutilă de a creşte siguranţa cetăţenilor de pe această stradă, asediată de drogaţi şi traficanţi. Am cerut amplasarea de camere video de supraveghere, pentru că odată cu lăsarea serii, acestă zonă nu este sigură. Şi casa mea a fost jefuită în absenţa mea", mai precizat Ribecco.

Fraudă de 1,2 miliarde de euro Franco Ambrosio a fost unul dintre cei mai renumiţi oameni de afaceri din Napoli. Porecla de rege al cerealelor a venit după ce a fost implicat într-o fraudă de peste 1,2 miliarde de milioane de euro. Fostul proprietar al celei mai mari societăţi din Italia în anii '80 din sectorul cerealier, Italgrani, acesta a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Imperiul său a început să se prăbuşească după ce în 1994 a fost condamnat pentru că a fraudat Uniunea Europeană cu 32 milioane de dolari, prin intermediul unei firme-fantomă de export. Compania s-a prăbuşit în 1999, iar Ambrosio a fost condamnat pentru faliment frauduros.

Procuratura din Napoli a susţinut că Ambrosio a răspândit în toată lumea, prin companii offshore create de el, milioane de euro pe care ulterior le făcea "dispărute", prin diferite scamatorii financiare. Astfel, banii erau mutaţi din conturi din America de Sud, în Rusia, Europa şi Africa. Acesta a fost acuzat de evaziune fiscală şi fals în contabilitate.

În afacerile sale ilegale mai erau implicate personalităţi din lumea politică şi bancară. Alături de Ambrosio au mai fost arestaţi verişoara acestuia, administratorul grupului său de companii şi doi contabili.