Editura Evenimentul si Capital

Reperele în timp ale artistei Teodora Coltofean

Trăitoare întru feeria cotidiană a culorilor.
Autor: | | 0 Comentarii | 66 Vizualizari

Astăzi are loc vernisajul expoziţiei personale a artistei Teodora Coltofean, sub titlul sugestiv “Repere în timp”.

Evenimentul se desfăşoară la orele 18:30, la parterul Turnului BRD din Capitală şi este organizat în cadrul Proiectului Contemporanii.

Expoziţia personală a Teodorei Coltofean etalează lucrări din ultimii ani, care o mărturisesc pe artistă în chip de trăitoare întru feeria cotidiană a culorilor, captând în ipostaze succesive efemerul celor văzute, spre a fi transpuse în vibraţii cromatice structurate compoziţional.

Patina timpului

“Fascinată deopotrivă de peisaj – arhitectural, marin ori colinar – ca şi de obiectele făurite demult, purtând patina grea a timpului, pictoriţa reia teme şi structuri din periplurile pe alte meleaguri, într-o continuă incitare de a retranspune emoţia vizuală. Bucuria explozivă a culorii saturate este evidentă şi în compoziţiile cu flori, de mici dimensiuni, care alătură vibraţiile calde ale tonurilor”, după cum observa Mihaela Proca.

Evenimentul se înscrie şi în tradiţia BRD de a pune la dispoziţia artiştilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacraţi, spaţiul expoziţional de la parterul sediului său central.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 26 februarie – 26 martie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00.
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro