UPDATE. Replica lui Ponta după ce Băsescu a spus că nu îl mai desemnează premier: "Declarațiile sunt pur politice, fără nicio bază constituțională"

UPDATE. Replica lui Ponta după ce Băsescu a spus că nu îl mai desemnează premier: "Declarațiile sunt pur politice, fără nicio bază constituțională"

După ce președintele Traian Băsescu a afirmat că Victor Ponta ar trebui să meargă la Cotroceni pentru o nouă desemnare ca premier pentru că, în caz contrar, încalcă Legea Fundamentală, Ponta a declarat, la România Tv, că afirmațiile șefului statului nu au nicio bază constituțională.

"Declaraţiile lui Traian Băsescu sunt pur politice, fără nicio bază constituţională. Eu merg marţi în Parlament doar pentru schimbarea compoziţiei politice, conform articolului 85 din Constituţie, nu schimb programul. Mandatul premierului încetează doar în condiţiile articolului 110 din Constituţie. Traian Băsescu este doar iresponsabil ca de obicei", a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, pentru România TV. După aceste declaraţii, prim-ministrul Victor Ponta şi-a completat răspunsul într-un comunicat de presă emis de Guvernul României. ”Domnul Traian Băsescu, prin declaraţiile făcute, nu face decât să îşi confirme iresponsabilitatea. Îi reamintesc lui Traian Băsescu ca în Constituţia României se definesc clar, la articolul 110, condiţiile în care Guvernul îşi pierde mandatul. De asemenea, îi reamintesc faptul că am anunţat deja că noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL. Voi merge marţi în Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constituţie. Aşadar, nu exista niciun rol al Preşedintelui în actuala procedură! Nu am mai mult ce să comentez declaraţiile preşedintelui. Saptămâna viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solidă şi stabilă, care să continue lucrurile bune pe care le-am făcut până acum” a spus Victor Ponta

Președintele Traian Băsescu a afirmat, în această dimineață, la Pro Tv, că Victor Ponta ar trebui să meargă la Cotroceni pentru o nouă desemnare ca premier pentru că, în caz contrar, încalcă Legea Fundamentală. "Premierul nu a vrut să meargă în Parlament pentru o modificare simplă, atât trebuia să modifice, dar preferă să se ducă în Parlament cu o modificare vastă de structură guvernamentală şi cred că premierul Ponta nu a citit Constituţia. Articolul 102 spune clar că Programul Guvernului se votează de către Parlament. Această schimbare, prin aducerea UDMR, înseamnă practic un nou Guvern şi, de ce nu, şi un premier redesemnat", a spus Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News