Klaus Iohannis și PRIMA TRAGEDIE din mandatul său. Ce a făcut președintele

Klaus Iohannis la locul tragediei
Autor: | | 15 Comentarii | 4745 Vizualizari

A fost o noapte agitată chiar și pentru un Spital de Urgențe. "Ca la război", a descris un medic. S-au făcut operații simultan în mai multe săli. În față la Floreasca sunt oameni care tremură. Unii de frig, alții de emoție, iar alții de durere. O turcoaică plânge și își caută iubitul. E unul dintre cei 50 de răniți în incendiul de azi noapte din Club Colectiv aduși aici.

Nu ai voie să treci de ușile spitalului păzite decât dacă ai o urgență medicală sau ești rudă cu una dintre victime. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vine în vizită la spital.

 La 10.45 ajung consilierii prezidențiali Dan Mihalache și Andrei Muraru. Consiliera de stat pe Sănătate, Diana Păun, vizitează secția unde sunt internați răniții în incendiu.

Vine Klaus Iohannis cu o coloană formată din doar două mașini. E așteptat de Diana Păun care îi raportează situația din spital. Iohannis o ascultă și, din când în când, dă din cap. 

Apoi, se îndreaptă spre grupul de jurnaliști. Se declară „cutremurat și profund îndurerat” de tragicul eveniment din Capitală, își exprimă compasiunea și solidaritatea față de familiile celor afectați de tragedie și spune că este revoltat că s-a putut întâmpla așa ceva în mijlocul Bucureștiului. Sunt indicii că tragedia s-a produs din cauza ignorării legilor, mai spune șeful statului.

 “Se datorează şi faptului că problema s-a abordat şi după princincipiul lasă că merge şi aşa”, declară președintele și se îndreaptă spre spital. Nu intră înainte de a da mâna cu echipa de medici și ministrul Nicolae Bănicioiu care l-au așteptat.

 După zece minute se aude că iese. Ba nu, vorbește pe hol cu mama unei victime. După un timp, vizibil afectat, părăsește spitalul. "Am vizitat toţi pacienţii de aici din spital care au fost internaţi cu arsuri de la tragedia de aseară, majoritatea sunt inconştienţi, sunt grav răniţi, după spusele medicilor. O sigură persoană a fost conştientă şi am putut să vorbesc un pic cu ea", povestește Iohannis. Toată lumea este revoltată că s-a putut întâmpla așa ceva mai spune președintele, care speră să aibă rezultatele anchetelor foarte repede, „să nu se mai întâmple niciodată o astfel de tragedie".

Pleacă. În urma sa, șeful Clinicii de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, declară că nu a mai văzut de la Revoluţie aşa o mobilizare a resurselor umane şi de materiale ca în urma incendiului din clubul Colectiv. "Este ca la război, se operază simultan în multe săli de operaţie. Spitalul Floreasca are această capacitate. Acest spital este continuu cu arma la picior (...) Orice persoană are nevoie de ajutor divin, pe lângă cel medical", spune Lascăr.  

La locul tragediei  

De la spital se duce la Cotroceni, unde are o întrevedere cu vicepremierul Gabriel Oprea și șeful  Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat. Se hotărăște să meargă la loc ul tragediei.

În fața clubului Colectiv sunt o mână de oameni și jandarmi care păzesc porțile mari ce ascund urmele groaznicului incendiu. “Vine și președintele dar mai întârzie. O sta să se termine ședința de Guvern”, își dă cu părerea o doamnă între două vârste. A venit special să-l vadă pe președinte “pe viu”. S-a așezat pe o bancă la soare și așteaptă.

 Avea în program să meargă la mitingul anti-Oprea anunțat de PNL, dar dacă s-a anulat din cauza tragediei și-a zis să vină aici să aprindă o candelă.  “Îmi place de Iohannis. În curtea mea de la țară am un panou unde am pus toate reclamele cu el de când a candidat la Cotroceni”, mai spune ea.

În funcție de cum bate vântul miroase a ars. Pe trotuarul din fața porții care duce la club sunt doar cinci buchete de crizanteme și ard câteva lumânări, cel mai probabil aduse de rudele celor care au murit azi-noapte în incendiul devastator. Procurorul general Tiberiu Nițu iese de la  locul tragediei și spune că ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare".

Vreo treizeci de oameni s-au strâns între timp, majoritatea curioși să-l vadă pe Klaus Iohannis. Treaceau prin zonă și auzind că e așteptat Președintele s-au oprit și ei. Șeful statului coboară din mașină cu un buchet de  cale albe și o lumânare albă. Așează buchetul de flori lângă celelate și se reculege câteva momente. Intră apoi pe porțile mari de fier care duc spre club. Se închid în spatele lui. Între timp, ajunge și primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

Nu vrea să facă declarații până nu pleacă președintele. “Patronul ăsta ar trebui împușcat. Pentru niște bani au murit copiii ăștia”, spune cu năduf un domn în gtimp ce își îndeasă mai bine căciula pe cap. “Dacă era o ieșire mai mare nu se întâmpla așa ceva”, își dă cu părerea prietenul lui. Iese Klaus Iohannis.

Dumnezeu să îi ierte pe cei decedaţi. Celor care au scăpat din tragedie și au ajuns la spital le doresc sănătate, să aibă noroc și să scape repede și bine (...)Este incredibil. Un spaţiu total impropriu. Am discutat cu cei de față și este posibil poate chira să avem imagini pentru public”, spune președintele. Nu pleacă înainte de a le cere tuturor celor prezenți să păstreze câteva secunde de liniște pentru cei decedați.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro