REPUBLICA MOLDOVA - ALEGERI PREZIDENŢIALE 2016 - Andrian Candu: „Viitorul președinte să se apropie de valorile UE”. Igor Dodon: „Am votat împotriva celor care au fost la guvernare în ultimii șapte ani, împotriva oligarhiei” . Maia Laguta: Am fost pentru

REPUBLICA MOLDOVA - ALEGERI PREZIDENŢIALE 2016 -  Andrian Candu: „Viitorul președinte să se apropie de valorile UE”. Igor Dodon: „Am votat împotriva celor care au fost la guvernare în ultimii șapte ani, împotriva oligarhiei” . Maia Laguta: Am fost pentru

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi că viitorul președinte trebuie să fie alături de cei care fac reforme în R. Moldova și să fie un garant al Constituției. El a mai precizat că speră ca viitorul președinte să se apropie de valorile UE. La polul celălalt, Igor Dodon, liderul socialiștilor, a făcut apel și în limba rusă către alegători și a mai spus că speră ca va fi doar un singur tur.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi că viitorul președinte trebuie să fie alături de cei care fac reforme în R. Moldova și să fie un garant al Constituției.

„Președintele să fie un garant al Constituției și să fie parte la reformele pe care și le propune Guvernul și Parlamentul. Autoritățile să accepte alegerile cetățenilor, indiferent de opțiune (...)Un președinte al R. Moldova are anumite competențe să supravegheze activitățile Parlamentului și Guvernul și să determine prin presiunea președintelui să vegheze la bunăstarea cetățenilor”, a declarat Candu

El a mai precizat că speră ca viitorul președinte să se apropie de valorile UE.  

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat astăzi că a venit să voteze împotriva guvernărilor pro-europene din ultimii șapte ani și împotriva oligarhiei.

„Eu cred că astăzi este o zi importantă pentru R. Moldova și cred că va fi un nou început. Am votat împotriva celor care au fost la guvernare în ultimii șapte ani, împotriva oligarhiei. Am venit cu soția în speranța că va fi mai bine. Am votat pentru o Moldova prosperă pentru ca copii noștri să aibă un viitor frumos și că părinții noștrii, pensionarii, să știe că statul are grijă de ei”, a declarat Dodon.

El a făcut apel și în limba rusă către alegători și a mai spus că speră ca va fi doar un singur tur. Mai mult de jumătate din discursul său a fost în limba rusă.

Dodon a mai spus că următorul președinte va fi al tuturor cetățenilor. „Cred că așa și va fi”, a spus acesta.

După ce a intrat într-o altercație la secția votare, candidatul independent, Maia Laguta, a declarat ea speră într-o Moldovă prosperă.

„Eu am votat contra minciunii de 25 de ani. Pentru ca R. Moldova să ridice drapelul pe arena mondială. Ca Moldova să ajungă cel puțin la un nivel ca Norvegia”, a spus Laguta.