Reţea de infractori specializată în metoda ACCIDENTUL, „legată” de poliţiştii constănţeni

Reţea de infractori specializată în metoda ACCIDENTUL, „legată” de poliţiştii constănţeni

Patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv, trei dintre ei fiind deja condamnaţi în alte dosare în penitenciarul Tulcea, iar împotriva unei femei a fost luată măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea înşelăciune prin metoda Accidentul. Destructurarea grupării infracţionale a fost posibilă prin cooperarea poliţiştilor constănţeni cu Direcţia de Operaţiuni Speciale a Poliţiei , coordonaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Asta după ce , la data de 10 iulie , poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul, au efectuat percheziţii în Penitenciarul Tulcea şi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni. În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe telefone mobile şi cartele telefonice care erau utilizate la comiterea infracţiunilor.

Poliţiştii au stabilit că, în perioada martie– iulie 2016,  şapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, ar fi înşelat prin metoda ”Accidentul” 15 persoane din judeţul Constanţa, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro.

Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că Ionuţ Bogdan Muşat de 29 de ani, Cristian Valentin Eremia de 31 de ani şi Valentin Florin Grădinaru de 25 de ani, ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din rețelele naționale fixe şi ar fi anunţat, în mod mincinos persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoți), fie a fost vătămată într-un accident de circulație, fie a provocat cu vinovăție un astfel de eveniment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse judiciare informează că instanţa a dispus astăzi arestarea preventivă a lui Petrică E. de 34 de ani pentru 30 de zile, iar împotriva Nicoletei Niţă de 23 de ani fost luată măsura controlului judiciar. Cei doi erau mesagerii care se deplasau la domiciliul victimei şi luau banii pentru „salvarea” rudei accidentate.