Rețete delicioase de la vedetele de televiziune

George Mihai, de la Kanal D
Autor: | | 0 Comentarii | 529 Vizualizari

Câștigătorul MasterChef, George Mihai, realizator Kanal D, dar și cântăreața Annes vorbesc cu drag de bunătățile din copilărie

Au mai pregătit bucate gustoase, dar cum suntem în prag de Sărbători, vedetele TV vin să vă propună rețete „ca la mama acasă”.

George Mihai, realizator și prezentator al rubricii „Țara în bucate”, din cadrul emisiunii „Asta-i România”, de la Kanal D, are o mulțime de idei când vine vorba despre porc.

„Pofta de carne dulce, de purcel, îmi dă ghes, indiferent de orice altceva mai stă pe masă. Şi, slavă Domnului, am tot stat la mese întinse anul ăsta, la «Ţara-n Bucate ». De sărbători, nimic nu poate fi mai bun decât un şorici rumen, abia lepădat de tăciuni, cald încă şi sărat cu sare mare. Şi-apoi... câte şi mai cîte preparate nu se pot încropi din «râmător»! De la şunculiţă şi slănină, până la tobă, jumări, caltaboşi ori sângerete”, explică realizatorul Kanal D.

Se servește cu varză

„Pe lângă afumături, de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sarmalele fierbinţi cu mămăliguţă... care, la mine, în zona Buzăului, se mănâncă neapărat împreună cu o piftie rece, tremurândă şi respirând a usturoi. Apoi... pomana porcului, de-o simplitate şi bunătate răvăşitoare - făcută numai din guşă fragedă şi grasă şi servită alături de o varză acră, din butoi, botezată numai cu un praf de piper ori boia iute şiun strop de ulei”, ne explică George.

Dacă vreți să dați mesei un aspect cu adevărat ceremonial, pregătiți o friptură la cuptor! „Bucata, neapărat întreagă, de ceafă ori coaste, cu tot cu piept şi şorici, se crestează delicat şi se împănează cu usturoi, se sărează, se piperează şi se lasă să odihnească la rece măcar un ceas-două, dacă nu din Ajun până în dimineaţa Crăciunului”, explică realizatorul.

Șocul termic strânge carnea de porc

„Pe când încălziţi cuptorul, aveţi grijă să aduceţi şi carnea la temperatura camerei. O veți scuti, astfel, de un șoc termic care ar strânge- o ca pe-un arici și-ar face- o mai puțin aspectuoasă și gustoasă. Gătită încet, la o temperatură potrivită, bucata de carne devine o friptură tihnită. S-o mâncaţi cu prietenii ori familia! E mare păcat să nu împărtăşeşti bucuria unei mese cu bucate de poveste. Crăciun Fericit!”, concluzionează George Mihai.

Iepurele, surpriza pregătită de Andrei pentru Sărbători

Andrei Voica, câștigător „MasterChef” sezon spune că sarmalele în viță de vie sunt în topul preferatelor lui, pe lângă piftie și salată de boeuf. „Aș putea să spun că fiecare își face sarmalele asa cum simte și cum crede, după regiune, însă sunt trei reguli care ar trebui respectate pentru a obține sarmale bune:



1. Utilizarea unei cărni proaspete, calitative, neapărat vită/porc.

2. Sosul de roșii făcut în casă pentru un gust dulce acrișor.

3. Bolul de pământ în care sarmalele se fierb la foc încet, molcom. Sarmalele sunt un fel de mâncare ce trebuie să fie pregatit în tihnă, pentru a fi consumate în liniștea din familie”.

Andrei Voica are și un Pont: „Sfatul pentru gospodine ar fi să aibă curaj, să inoveze și să gătească cu pasiune și cu siguranță vor avea rezultatele așteptate.

Rețetă de MasterChef

„Un fel principal ignorat de mulți și care poate fi de efect este iepurele. Preparat tot încet, domol, la cuptor, alături de vin alb, un stock de legume, cimbrișor și rozmarin - carnea devine fragedă și aromată. Alături putem pune un piure de dovleac, de sezon”, a mai spus Andrei.

Tort „Steluța de Crăciun"

Cine ar fi bănuit că Annes (foto) cunoscuta cântăreață de muzică pop este atât de talentată în bucătărie. Ea spune că de mică aștepta cu nerăbdare Sărbătorile de Iarnă și că are un desert preferat, „Steluța de Crăciun”. „Tortul este simplu de făcut, are aromă intensă de portocale și este dulcele perfect pentru Sărbătorile de Iarnă. Ingredientele sunt: 4 ouă, 120 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 2 lingurițe de coajă de portocală, 120 grame de făină, 60 grame de unt, 100 g de gem de portocale, o lingură lichior de portocale, 300 grame de glazură de ciocolată, fulgi de ciocolată albă și cu cacao pentru ornat și 200 de grame de zahăr fin. Mod de preparare: Se unge tava cu margarină și se presară cu făină, am pregătit apoi ouăle, zahărul, zahărul vanilat și coaja de portocală. Se bat spumă timp de 5 minute toate. Se cerne făina și se adaugă, treptat, peste crema de ouă. Se taie untul în bucățele și se încorporeză în cocă. Se toarnă coca în formă, se netezește și se coace 40-45 de minute. După ce s-a copt, se lasă la răcit. Se taie steaua în două, pe orizontală și se unge primul blat cu marmeladă și lichior, încălzite în prealabil. Se așază deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuie făcută glazură și ornarea steluței cu fulgi de ciocolată și steluțe din zahăr (se amestecă zahărul cu 3 linguri de apă și se umplu forme de stele mici; se lasă la întărit și apoi se scot și se ornează cu ele tortul).






Alte articole din categoria: Monden

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...