PUBLICAȚIILE NOASTRE:

EVZ Special

Rețete inedite cu căpșuni

Autor: | | 0 Comentarii | 230 Vizualizari
Când eram mici vânam primele căpșuni coapte în grădina bunicilor. Abia ne abțineam să nu le mâncăm verzi. Apoi, așteptam duminica, când bunica le transforma în spumă. Sau în tartă. Prepara și dulceață, ca să aibă și iarna. Pe altele le punea la congelator

Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia cataractei, iar compoziţia mare de vitamine protejează împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina. Vitamina C din căpşuni produce colagen, benefic pentru păstrarea elasticităţii pielii. „Căpşunile conţin zaharuri naturale, dar care nu depăşesc 4g pe porţie, în timp ce totalul conţinutului de carbohidraţi este echivalent cu mai puţin de o jumătate de felie de pâine. Triplaţivă porţia şi veţi avea o gustare cu mai puţin de 100 de calorii – şi cu mult mai sănătoasă decât snack-urile cu acelaşi număr de calorii”, recomandă dieteticianul Madeleine Edwards, citată de Best Health. Pornind de la ideea că trebuie să profităm de căpșuni cât sunt în sezon, vă prezentăm câteva rețete mai puțin obișnuite.

Spumă de căpșuni

Ingrediente: ● 500 g căpșuni, ● 200 g zahăr, ● 2 albușuri, ● 2 lg zeamă lămâie.

Preparare. Din albușuri și zahăr se prepară o spumă, mixând ca pentru bezele. Se adaugă zeama de lămâie, iar când zahărul e topit, se pun și căpșunile. Se servește rece.



Salată cu căpșuni și spanac

Ingrediente: ● 10 g ceapă verde tocată, ● 60 ml oțet balsamic, ● 120 ml ulei de măsline extravirgin, ● 100 g zahăr brut, ● 20 g semințe de susan, ● 40 g fulgi de migdale, ● 600 g căpșuni tăiate felii, ● 350 g baby spanac, ● 1 strop sos Worchestershire și, opțional, brânză feta.



Preparare. Amestecați semințele de susan, zahărul, uleiul, oțetul, ceapa și sosul Worcestershire. Dressingul astfel rezultat se ține la frigider cel puțin o oră înainte de consum. Într-un bol se pun frunzele de spanac, căpșunile și migdalele, apoi dresssingul (și brânza). Înainte de a fi consumată, salata se ține 15 minute la frigider.

Înghețată naturală de căpșuni

Ingrediente: ● 3 frunze de mentă, ● 100 ml apă, ● 50 g zahăr brut, ● 800 g căpșuni, ● 3 lingurițe zeamă de lămâie. Preparare. Căpșunii curățați de codițe și restul ingredientelor (apa se adaugă treptat) se mixează cu ajutorul unui robot de bucătărie. Pasta omogenă se toarnă în forme de înghețată și se congelează câteva ore, până se întărește.



Le Fraisier, tort răcoros

Ingrediente: ● 4 ouă, ● 120 g zahăr, ● 100 g făină, ● 50 g unt topit, ● 1 baton de vanilie (blat); ● 150 g zahăr, ● 200 ml apă, kirsch sau rom (sirop pentru blat); ● 500 ml lapte, ● 3 gălbenușuri, ● 60 g amidon, ● 100 g zahăr, ● 1 baton de vanilie, ● 15 g gelatin, ● 250 g frișcă lichidă (cremă); ● 1 kg căpșuni.

Preparare. Blatul se prepară ca orice pandișpan și se coace într-o formă de tort cu diametrul de 23 cm la 180 ° C pentru 20-25 minute. Se pune pe un grătar să se răcească, apoi se taie în două, pe orizontală. Până se răcește, se prepară siropul, fierbând 3 minute apa cu zahărul, vanilia și kirsch-ul. Când s-a răcit, siropul se distribuie pe blaturi cu o pensulă.

Pentru cremă. Se încălzește laptele și se adaugă interiorul batonului de vanilie. Separat, se amestecă gălbenușurile cu zahărul și amidonul, iar deasupra se toarnă, amestecând continuu, laptele. Când s-au omogenizat, vasul se pune pe foc amestecând constant până ce crema se va îngroșa. Se oprește focul, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la răcit, încet, pentru a nu face crustă. Apoi se mixează până devine mai cremos. Separat se bate frișca și se încorporează în crema de vanilie. Gelatina, înmuiată în 100 ml de apă, se încălzește cât să devină lichidă, apoi se încorporează și ea în cremă.



Pe un platou rotund se așează, în peretele detașabil al formei de tort, primul blat, care se acoperă cu un strat de 1 cm de cremă. 12 căpșuni mari, alese să fie la aceeași dimensiune, se taie în jumătăți și se așează cu partea tăiată lipită de forma de tort. Restul căpșunilor întregi se aranjează în interior, cât mai apropiate, apoi se toarnă peste ele crema, scuturând platoul ca să pătrundă printre fructe. Se acoperă cu al doilea cerc de blat, care se ornează cu cremă și fructe, și se dă la rece 2 ore.


Tag-uri: reteta, capsuni, spuma de capsuni, lamaie, fructe, ingrediente, zahar, ingehatat
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețete inedite cu căpșuni.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

WOWbiz

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii