REŢINERI în dosarul MAFIEI retrocedărilor ILEGALE. Mihai Rotaru şi Sergiu Diacomatu au fost REŢINUŢI de DNA

REŢINERI în dosarul MAFIEI retrocedărilor ILEGALE. Mihai Rotaru şi Sergiu Diacomatu au fost REŢINUŢI de DNA

Mihai Rotaru şi Sergiu Diacomatu au fost reţinuţi în această seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul mafiei retrocedărilor ilegale, ANRP 4.

 Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, a fost audiat la DNA, surse judiciare declarând că omul de afaceri este beneficiarul unei despăgubiri de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordată de comisia ANRP, pentru un teren din Piteşti, în perioada în care şefa comisiei era Crinuţa Dumitrean. Procurorii DNA îi audiază, tot astăzi, şi pe Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Sergiu Diacomatu şiCătălin Florin Teodorescu, toţi fiind foşti membri ai comisiei ANRP. Lăcrămioara Alexandru a fost în ANRP ca reprezentant al Ministerului Finanţelor, Rodica Constantinovici a fost secretar de stat în Ministerului Justiţiei, Sergiu Diacomatu şi Florin Teodorescu au fost vicepreşedinţi ai ANRP.

Alte personaje

În aceeaşi cauză sunt vizaţi şi Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu şi Marko Attila, care au fost în comisia de la ANPR ce a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru, au precizat sursele citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Piteşti de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri. La şase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despăgubire de 108.932.000 de lei, au mai arătat sursele citate.

Nu este prima dată când Ioan Oltean ajunge să stea față în față cu procurorii DNA.  Într-un alt dosar, parlamentarul a fost pus sub acuzare, pentru trafic de influență, în legătură cu numirea unei persoane într-o funcție publică. De asemenea, Ioan Oltean a fost citat ca martor și într-un dosra în care este implicată și Elena Udrea.

Primul dosar

În septembrie 2013, Oltean a fost pus sub acuzare pentru: folosirea influenței sau autorității funcției de vicepreședinte/secretar general al PDL, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și favorizarea infractorului.

Era vorba de intervenţii pentru obţinerea de contracte publice pentru firme de casă şi alocarea de fonduri guvernamentale unor primării conduse de primari PDL. Intervenţiile erau făcute la șefii Consiliului Județean Bistrița Năsăud, precum și asupra unor înalți demnitari din Ministerele Mediului, Dezvoltării Regionale și a Turismului și Economiei. O altă acuzaţie: a avertizat două persoane, în martie 2012, că urmau a fi efectuate percheziții ale procurorilor DNA.