REZULTATE BACALAUREAT 2012 PRAHOVA. Perle la limba română. "Eminescu a decedat la 30 de ani din cauza inteligenţei sale"

REZULTATE BACALAUREAT 2012 PRAHOVA. Perle la limba română. "Eminescu a decedat la 30 de ani din cauza inteligenţei sale"

"În scrisoarea pierduta, Eminescu povesteşte despre doua persoane care se iubeau, dar care nu puteau fi împreună, deoarece cu cea care se iubea era în concubinaj cu altcineva", scrie un elev care a susţinut BAC-ul în judeţul Prahova. Un altul consideră că "Eminescu a decedat la 30 de ani din cauza inteligenţei sale"

Alti candidati care au ales pentru subiectul al treilea poemul "Luceafarul" au provocat hohote de ras prin frazele: "Fata de împarat îl striga in fiecare seara la geam si il chema la ea pe pamant, ca sa-si imparta dragostea absoluta fata de el"; "Ipostaza angelica o ingheata, iar cea demonica o arde"; "Catalin o iubeste pe Catalina într-un colţ şi aceasta devine nedumerită";

"Cătalin este un om din flori de pripas" (în loc de "Baiat din flori si de pripas"); "Iubirea celor doi nu se poate implini, iar din acest motiv relatiile lor nu pot fi decat de opozitie"; "Mihai Eminescu este original din Humulesti si a decedat la 30 de ani din cauza inteligentei sale". Un alt candidat a inventat scene de iubire ce seamana mai degraba cu... exercitiile yoghinilor. "Episodul erotic creat dintre Catalin si Catalina este unul grotesc in care sunt folosite tehnici medievale precum tehnica pasarelelor: « cum roiesc pasarile». Cei doi sunt surprinsi cum se iubesc in urmatoarele secvente: «isi pune piciorul drept pe bratul stang», «stand in capul patului, rasucindu-si picioarele in jurul gatului»."

Încercand sa rezolve subiectul al doilea - redactarea unui eseu despre calităţile umane - un candidat a mentionat ca...."numai in haite de oameni putem reusi". Asa cum era de asteptat, multi dintre cei care, dupa sustinerea probei de limba si literatura romana, s-au grabit sa spuna ca subiectele au fost usoare, au primit de fapt note mici, deoarece au dovedit ca nu au citit operele literare sau ca nu au inteles mare lucru din ele, scrie ziarul "Prahova".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mâine 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile la BAC.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2012 Staţi pe evz.ro pentru a afla în timp real rezultatele.