Robert Negoiţă vrea să dea 66 de milioane de euro pentru panseluţe, bănci şi locuri de agrement

Robert Negoiţă vrea să dea 66 de milioane de euro pentru panseluţe, bănci şi locuri de agrement

Primăria Sectorului 3 a Capitalei vrea să cumpere servicii de amenajare a spaţiilor verzi şi a zonelor de agrement în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro.

Potrivit anunţului de licitaţie postat pe site-ul public, Primăria condusă de Robert Negoiţă vrea să încheie un acord-cadru cu maxim trei agenţi economici. Durata contractului ar urma să fie 48 de luni, iar serviciile livrate pot fi de maxim 297,29 de milioane de lei fără TVA.

“Până acum Parcul Pantelimon a fost întreţinut de angajaţii primăriei, iar operaţiunea de întreţinere a spaţiului verde din Zona 1 a fost efectuată de SC ADPB SĂ, societatea primăriei. În situaţia în care contractul în baza căruia se efectuează aceste operaţiuni expiră în acest an, Primăria Sectorului 3 este obligată să încheie un contract nou. În acest context, operaţiunea de întreţinere a spaţiilor verzi în Parcul Pantelimon şi Zona 1 a fost delegată, prin HCLS3 nr. 237/2016, către SC Administrare Active SRL, societatea primăriei. Ulterior aprobării acestei hotărâri, prin modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, s-a decis că nu mai este posibilă darea în gestiune directă a acestui tip de servicii către societăţile comerciale deţinute de primarii", se arată într-un comunicat emis recent de Primăria sector 3.

Cum a concesionat Negoiţă spaţiile verzi din sector

Ne puteți urmări și pe Google News

La sfârşitul lunii iulie a anului 2014, aleşii PSD au votat măsurarea spaţiilor verzi şi a scuarurilor, care au fost date în gestionarea unei firme private deși, încă din mai 2014, contractul cu societatea fusese parafat şi se stabiliseră deja şi sumele pe care urmează să le încaseze firma.

Robert Negoiţă a delegat serviciului de gestionare a parcurilor Titan, Titanii, Alexandru Ioan Cuza și Gheorghe Petrașcu firmei SC Cris Garden SRL . Potrivit legii 215/2001, singura instituție abilitată să concesioneze servicii publice locale, în acest caz – administrarea spațiilor verzi aparținând domeniului public din sectorul 3, este Consiliul General, nu un edil de sector sau aleșii locali, susțin sursele din Primăria lui Negoiță.

Cu toate acestea, primarul sectorului 3 a atribuit, prin încredințare directă, firmei SC Cris Garden SRL dreptul de a gestiona cele patru parcuri și lucrările de reabilitare a lor, care se vor face cu bani din vistieria administrației locale, dar și dreptul de a încasa chirii și redevențe de la cei care fac comerț în acele zone. Din toți banii încasați, privații vor da Primăriei minimum 29.500 de lei, adică 6.500 de euro pe an.