Rocks, ultimul „născut” al familiei Adam de la Opel

Rocks, ultimul „născut” al familiei Adam de la Opel

ADAM ROCKS este cel mai nou membru al familiei ADAM, de la Opel! Modelul va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva, de luna viitoare (6 – 16 martie). ADAM ROCKS a fost prezentat ca şi concept la Geneva acum un an, fiind primit foarte bine. ADAM ROCKS va fi lansat pe piaţă începând din vară.

Cel mai recent model din gama Opel de oraş orientată spre lifestyle este un autovehicul de 3,74 metri.

Prevăzut standard cu un acoperiş textil Swing Top retractabil, cu acţionare electrică, armături de protecţie specifice ale caroseriei şi o gardă la sol mai ridicată cu 15 mm, ADAM ROCKS deschide o nouă nişă pe piaţa auto; este primul crossover urban cu trei uşi şi dimensiuni mici, cu o lungime mai mică de 4 metri.

Pentru a da o notă mai individuală habitaclului, proiectanţii Opel au dezvoltat noi elemente de design, decorative şi tapiţerii ale scaunelor întâlnite exclusiv la modelul ADAM ROCKS. Pe lângă numeroasele inovaţii care sporesc nivelul de confort şi siguranţă din dotarea gamei ADAM – precum sistemul de asistare la parcare care parchează autovehiculul automat, fără ca şoferul să fie nevoit să manevreze volanul - modelul ROCKS este echipat cu noua generaţie a sistemului infotainment IntelliLink dezvoltat de Opel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta permite integrarea perfectă în autovehicul a funcţiilor smartphone cu ANDROID şi Apple iOS, făcând din modelul ADAM ROCKS cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici disponibil la un preţ foarte accesibil.

ROCKS are un nou design atletic, prezentând în acelaşi timp, în premieră pentru gama Opel, o nouă generaţie de sisteme de propulsie. Acesta va fi echipat cu noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu 3 cilindri şi injecţie directă dezvoltat de Opel.

Unitatea dezvoltă o putere de până la 115 CP şi generează un cuplu impresionant de 166 Nm la turaţii reduse.

Motorul turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă se caracterizează printr-un consum de carburant deosebit de mic, de numai 4,3 l/100 km şi funcţionează împreună cu o nouă transmisie manuală cu şase trepte de viteză, compactă şi deosebit de eficientă, care permite schimbarea rapidă şi uniformă a vitezelor.

Nu numai motorul de ultimă generaţie reprezintă o premieră în dotarea modelului ADAM ROCKS, ci şi transmisia de ultimă generaţie.

Ambele versiuni ale motorului turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injecţie directă sunt combinate cu o nouă transmisie manuală cu 6 trepte de viteze şi un design compact.

În faza de dezvoltare a acesteia s-a pus accentul pe sporirea eficienţei (datorită frecării reduse) şi pe schimbarea lină a treptelor: vitezele pot fi schimbate în mod confortabil, rapid, precis şi uniform.

După prezentarea sa în premieră la Salonul Auto de la Geneva, ADAM ROCKS va fi pus în vânzare la începutul verii, când preţul acestuia va deveni public. Producţia va începe în luna august 2014 în Eisenach, Germania.