RODICA CULCER: Indezirabilii

RODICA CULCER: Indezirabilii

Rodica Culcer: "Cand primarul Romei Walter Veltroni a ridicat pentru prima data problema romanilor infractori din Italia, reactia autoritatilor de la Bucuresti a fost de a-l persifla ca pe un biet politician oarecare aflat si el in campanie pentru conducerea partidului sau."

Plini de manie proletara impotriva italienilor, ziaristii natiei s-au perindat prin studiourile televiziunilor de nisa ca sa deplanga modul in care sunt tratati compatriotii nostri care au invadat pe tacute Italia.

Ar fi trebuit sa fim ceva mai atenti atunci cand lansarea unui partid al romanilor din Italia, anuntata cu mare pompa pe unele canale de televiziune, nu a reusit sa atraga decat cateva zeci de rataciti, mai putin numerosi decat fortele de ordine chemate sa-i pazeasca. Ar fi trebuit sa intelegem ca romanii care muncesc cinstit in Italia se jeneaza de originea lor si nu au de gand sa se manifeste public, pentru ca stiu mai bine decat politicienii de la Bucuresti ca alaturi de ei au ajuns in Italia hotii, violatorii, cersetorii de profesie si toata gama de interlopi care profita de integrarea in UE inaintea romanilor cinstiti.

Saptamanalul „L’Espresso” a publicat inca din vara, inainte de campania domnului Veltroni, statistici ingrijoratoare despre romanii care domina puscariile italiene. Nimic nu a clintit linistea olimpiana a guvernantilor. A mai facut ministrul de interne un salt pana la Roma, a trimis acolo cativa politisti romani si a clasat dosarul.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost nevoie ca Nicolae Romulus Mailat, un rrom din Sibiu, sa fie invinuit de violarea, sechestrarea si maltratarea cu cruzime a Giovannei Reggiani, o italianca de 47 de ani care se intorcea seara acasa, pentru ca si la Bucuresti sa se inteleaga adevarata dimensiune a dezonoarei nationale. Dincolo de reactiile ba nervoase, ba rusinate de pe forumuri si de incercarea premierului de a explica oribilul incident ca pe un eveniment izolat, produs de una dintre micile bande de infractori ajunse cine stie cum in Italia, suntem nevoiti sa recunoastem un imens esec national, datorat in primul rand guvernantilor de acum si din totdeauna: acela de a stopa criminalitatea si de a controla fenomenul infractional.

Sa fim cinstiti: daca Nicolae Romulus Mailat ar fi violat o romanca in Italia sau in Romania, nimeni nu ar fi scris despre aceasta. La periferia Europei ne-am obisnuit cu statutul de victima fara drept de apel al tuturor infractorilor, pe care nici politia nu-i prinde (caci si politistii au familii, nu-i asa?), nici justitia nu-i pedepseste. Un intreprinzator roman stabilit in Italia dadea pe Hotnews un exemplu cutremurator: se intalnise in Italia cu o banda de romani care-i terorizasera orasul, fusesera arestati cu totii, iar acum se aflau in formatie completa, la „lucru”, la Roma. Dar in tara in care un om nevinovat a facut 12 ani de inchisoare pentru omor, iar procurorul care l-a nenorocit a scapat nepedepsit nu trebuie sa ne miram ca talharii si violatorii au permis de libera trecere.

Toti stim ca politia nu se atinge de ticalosi, iar justitia, cand nu este corupta, este slaba. Acolo - la interne, la justitie, in fruntea statului si a guvernului, ca si in parlamentul care emana legi aberante - acolo se afla de fapt cauza profunda a nenorocirii careia i-a cazut victima Giovanna Reggianni. Ei, politicienii legiuitori si membri ai guvernelor succesive ale Romaniei, au patat onoarea romanilor, pentru ca nu au fost si nu sunt capabili sa se lupte cu criminalitatea din tara.

A trebuit sa ajungem membri ai UE si sa invadam Italia pentru ca tot putregaiul intern sa iasa la suprafata. Nici nu s-a implinit anul de la aderare, ca suntem deja indezirabilii Europei. Abia acum isi dau seama europenii ce tara bolnava si ce politicieni dezastruosi au primit in UE. Si n-au vazut decat inceputul!