Român, condamnat la 15 ani de închisoare în Spania. VEZI aici motivul

Român, condamnat la 15 ani de închisoare în Spania. VEZI aici motivul

Un român în vârstă de 54 de ani a primit o sentinţă aspră din partea judecătorilor spanioli.

El a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce s-a dovedit că a abuzat sexual o fetiţă de numai 8 ani. Incidentul a avut loc în oraşul Villanueva de Castellón, din provincia Valencia. Pe întreaga durată a procesului, românul a negat acuzaţiile, relatează ediţia de ieri a publicaţiei 20minutos.es.

Condamnarea primită de român este mult mai "blândă" decât propunerea iniţială a procurorilor. Aceştia au solicitat o sentinţă de 29 de ani de închisoare pentru două capete de acuzare: abuz sexual şi tentativă de omor. În plus, ar fi vrut şi plata unei despăgubiri în valoare de 60.000 de euro familiei fetiţei agresate. În cele din urmă, instanţa spaniolă a decis ca românul să fie acuzat numai de agresiune sexual, pentru care a primit 15 ani de închisoare.

Ademenită cu 3 euro

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 16 decembrie 2007, fetiţa în vârstă de opt ani se juca afară, în apropiere de locuinţa ei, când a fost acostată de român. Acesta i-a promis trei euro, dacă îl va însoţi. Fetiţa a declarat ulterior că îl ştia din vedere pe român şi de aceea nu i-a fost teamă să meargă cu el.

Bărbatul a dus-o într-o livadă de portocali, la marginea oraşului. Pe drum, fata a refuzat să-l mai însoţească şi i-a cerut să o ducă acasă, dar românul a refuzat. Bărbatul a abuzat-o, după care a abandonat-o, lăsând-o în stare de inconştienţă.

Fetiţa a fost găsită de un grup de persoane. A fost dusă acasă, unde a povestit familiei ceea ce i se întâmplase. Părinţi copilului au mers, în aceeaşi seară, acasă la român, iar acesta le-a recunoscut violul. Ieri, la aproape doi ani de la deschiderea cazului, justiţia spaniolă s-a pronunţat şi a decis ca românul să primească o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani.