Româncă premiată în Japonia

Româncă premiată în Japonia

Angela Hondru va primi astăzi, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor pentru anul 2008, o distincţie din partea Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Angela Hondru este autoarea a numeroase studii închinate folclorului şi mitologiei nipone şi a unor studii comparative din domeniul etnologiei şi antropologiei culturale. Românca este şi o cunoscută traducătoare a operelor unor autori precum  Monzaemon Chikamatsu, Kobo Abe, Sawako Ariyoshi,  se arată în comunicat.

Angela Hondru a absolvit Facultatea de limbi străine a Universităţii Bucureşti în 1971, iar în 1979 a absolvit cursurile de limbă japoneză ale Universităţii Cultural Ştiinţifice Bucureşti. În 1980 a urmat cursurile pentru profesori de limba japoneză la Tokio. A participat la numeroase stagii de cercetare în Berkley (SUA), în Hirosaki şi Osaka (Japonia). Este membru al Uniunii Scriitorilor din anul 1991.

Premiile Ministerului de Externe din Japonia se acordă anual unor personalităţi japoneze sau străine ce şi-au adus o contribuţie importantă la promovarea imaginii Japoniei pe plan internaţional şi la întărirea legăturilor de prietenie şi colaborare dintre Japonia şi ţările lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Rompres

(12:23)