Editura Evenimentul si Capital

România a COBORÂT în CLASAMENTUL celor mai competitive economii din lume

Hong Kong are cea mai competitivă economie din lume, potrivit unui raport.
Autor: | | 0 Comentarii | 278 Vizualizari

România a coborât două poziții în clasamentul celor mai competitive economii din lume în 2016, clasându-se cu un loc înaintea Bulgariei, potrivit raportului anual al Institutului pentru Management și Dezvoltare (IMD) din Lausanne (Elveția).

Acum România se situează pe locul 49 din 61 de țări, iar în 2015 s-a clasat pe locul 47 în același clasament întocmit de IMD, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului, România se află în fața unor țări precum Bulgaria (locul 50), Grecia (56) și Croația (58), dar este devansată de Cehia (27), Lituania (30), Estonia (31), Polonia (33), Letonia (37), Turcia (38), Slovacia (40), Slovenia (43), Rusia (44), Ungaria (46) și Kazahstan (47).

Statele Unite au pierdut poziția de cea mai competitivă economie din lume deținută în ultimii trei ani, fiind depășite de Hong Kong și Elveția. Urmează în clasament Singapore, Suedia, Danemarca, Irlanda, Olanda, Norvegia, Canada, Luxemburg și Germania.

Procentajul obținut de România a fost de 62,268% din competitivitatea SUA, considerată nivelul de referință, se arată în raport.

Studiul World Competitiveness Yearbook (WCY) este realizat anual, începând cu 1989, și analizează competitivitatea economiilor pe baza a aproape 350 de criterii. În studiul din 2016 sunt cuprinse 61 de țări. Indicatorii sunt grupați în patru categorii, respectiv performanțe economice, eficiența guvernului, eficiența afacerilor și infrastructura.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro