România acuză Italia de xenofobie

România acuză Italia de xenofobie

Ca urmare a declarațiilor unui senator italian, conform cărora "specializarea românilor este violul", ministrul român de externe, Cristian Diaconescu, a precizat că parlamentul de la Roma "incită la xenofobie, printr-o retorică extrem de agresivă și de provocatoare".

Afirmațiile ministrului român au avut loc cu ocazia prezenței sale în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualități, în urmă cu câteva zile.

Acesta a mai precizat că "tipul de comportament nu este unul european". La rândul său, omologul italian, Franco Frattini, s-a arătat surprins de afirmațiile ministrului Diaconescu.

La începutul lunii februarie, senatorul Piergiorgio Stiffoni a declarat, ca urmare a mai multor cazuri de viol din Peninsulă în cadrul cărora suspecții principali erau români, că "românii nu sunt demni să rămână în Europa, iar specialitatea lor sunt violurile. Dacă un extraterestru ar veni pe Pământ şi m-ar întreba în ce sunt specializaţi românii, le-aş răspune: la viol. Deschiderea frontierelor spre est a fost cel mai mare dezastru pentru ţara noastră, pentru că a antrenat cel mai rău tip de imigranţi", a mai adăugat oficialul. Ca urmare, asociațiile de români din Italia au reacționat, Partidul Românilor înaintând la poliție o plângere, pe motiv că afirmaţiile politicianului încalcă legea italiană, prin faptul că acestea constituie "o instigare la discriminare şi la ură rasială".

Ne puteți urmări și pe Google News