Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA, aproape de coada clasamentului competitivității în lume

Autor: | | 0 Comentarii | 228 Vizualizari

România s-a clasat pe locul 47 din 61 în clasamentul celor mai competitive economii din lume, aceeași poziție pe care a ocupat-o anul trecut, potrivit raportului anual al Institutului pentru Management și Dezvoltare (IMD) din Lausanne.

România se situează în fața unor țări precum Ungaria (locul 48), Slovenia (49), Grecia (50) și Bulgaria (55), dar este devansată de Slovacia (locul 46), Rusia (45), Turcia (40) și Polonia (33), scrie Agerpres.

Cea mai competitivă economie din lume este SUA, devansând Hong Kong, Singapore, Elveția, Canada, Luxemburg, Norvegia, Danemarca Suedia și Germania. Punctajul obținut de România a fost de 57,133% din competitivitatea SUA, considerată nivelul de referință, se arată în raport. 

Autorii studiului subliniază faptul că nouă din primele 10 cele mai bine clasate țări în topul celor mai competitive economii sunt incluse și în top 10 după factorul eficiența afacerilor. 

„Pur și simplu eficiența afacerilor necesită o productivitate mai mare iar competitivitatea unei țări este puternic legată de capacitatea companiilor de a rămâne profitabile în timp. Creșterea productivității rămâne o provocare fundamentală pentru toate țările”, a declarat directorul World Competitiveness Center, Arturo Bris. 

Studiul World Competitiveness Yearbook (WCY) este realizat anual, începând cu 1989, și analizează competitivitatea economiilor pe baza a aproape 350 de criterii. În studiul din 2015 sunt cuprinse 61 de țări. Indicatorii sunt grupați în patru categorii, respectiv performanțe economice, eficiența guvernului, eficiența afacerilor și infrastructura. 
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro