România e din nou regina Europei la gimnastică! Aur la sărituri, bârnă, sol și echipe

România e din nou regina Europei la gimnastică! Aur la sărituri, bârnă, sol și echipe

Fetele antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Belu au transformat Campionatele Europene de la Bruxelles în Internaţionalele României! Componentele echipei României au făcut senzaţie la Europene. Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache au cucerit trei medalii de aur şi două de argint în finalele pe aparate.

Victoria de ieri, pe echipe, le-a dat aripi gimnastelor noastre, care azi au făcut legea la Europenele de la Bruxelles în finala pe aparate. Larisa Iordache a cucerit, azi, medalia de aur la sol, ȋn cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Bruxelles. În aceeaşi finală, Cătălina Ponor a obţinut argintul. Iordache a primit pentru exerciţiul său 15,233 puncte, ȋn timp ce Ponor a totalizat 14,633 puncte. Tot azi, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache s-au clasat pe primele două locuri la bârnă, iar Sandra Izbaşa a cucerit titlul european la sărituri. Larisa Iordache a deschis finala de bârnă şi a obţinut 15,133 de puncte. Ponor a ȋnchis finala, cu 15,200 puncte. În afară de cele două românce, doar britanica Hannah Whelan a mai reuşit să-şi ȋncheie exerciţiul fără să cadă de pe aparat. Sandra Izbaşa a cucerit aurul la sărituri, cu un total de 14,883 puncte. După Nadia Comăneci şi Simona Amânar, Sandra Izbaşa este a treia gimnastă din România care cucereşte titlul continental la sărituri de două ori. Izbaşa s-a impus la această probă şi anul trecut, la Berlin. România a obţinut ieri titlul pe echipe la Bruxelles.

Oraşul Bruxelles a mai găzduit Europenele de gimnastică artistică, ȋn 1989. Atunci, România a obţinut şapte medalii: aur - Gabriela Potorac (bârnă), Daniela Silivaş (sol), argint – Daniela Silivaş (individual compus şi paralele), bronz – Daniela Silivaş (bârnă), Cristina Bontaş (sărituri şi sol). CITIŢI ŞI: România a cucerit ieri titlul pe echipe la Campionatele Europene de la Bruxelles, iar astăzi încearcă să-şi îmbogăţească salba de medalii

Ne puteți urmări și pe Google News