"Romania este tara in care se moare de boli curabile!"

"Romania este tara in care se moare de boli curabile!"

Ultimele articole critice la adresa sistemului medical romanesc, publicate de EVZ, in cadrul campaniei "Spitalul dauneaza grav sanatatii", au starnit un alt val de reactii din partea cititorilor.

Unii critica lipsa de profesionalism si mentalitatea medicilor romani, altii pun greselile medicale pe seama subfinantarii din sistem. „Romania este tara in care se moare de boli curabile, doctorii sunt slab pregatiti, pentru ca nu exista profesori universitari, ci doar impostori care si-au cumparat diplomele cu bani grei. Doctorii romani buni lucreaza in strainatate, deoarece, in tara, daca nu te adaptezi la sistem, acesta te elimina”, ne scrie un cititor care semneaza „Pericle”.

Multi cititori „taxeaza” coruptia din sanatate si cred ca sistemul nu se va schimba, atat timp cat functiile de conducere vor fi detinute de oameni partinitori.

„De la blazare la eroare e un pas foarte mic”

Ne puteți urmări și pe Google News

Fondurile mai mari alocate sistemului sanitar ar putea ameliora si ele situatia din Sanatate, sunt de parere cititorii, care s-au confruntat cu lipsa medicamentelor si a instrumentelor de baza in spitale. Lor li s-au alaturat medici care viziteaza site-ul EVZ. „Sunt de 21 de ani medic intr-un spital judetean din Romania, sectia psihiatrie. Cand vad articolele cu noutati medicale, am un sentiment de neputinta si revolta.

Citesc despre spitale similare de pishiatrie, in lumea civilizata, in care se dozeaza orice hormon sau orice oligoelement. La noi nici nu poate fi vorba despre aceste investigatii. Fiind legati de maini prin lipsa dotarilor necesare, apare frecvent blazarea. Si de la blazare la eroare este un pas foarte mic!”, considera Adrian.

Cititi si:

La un pas de a fi ucisa de neatentia medicilor

Copil mort dintr-o laringita!

Impostorul in halat alb

Batrana lasata sa moara in spitalul din Alexandria

"De ce ai venit aici, sa pun eu gura pe mortaciunea ta?"

Operat prin surprindere

Moartea micutei Daria: "tubul vietii" era gol

Fumoarul din camera de garda

Sarcina urmarita prin palnie

Cand doctorul nu vine la nastere

Pacientii, la limita rabdarii

Gravida plimbata cu copilul pe jumatate nascut

Spitalul dauneaza grav sanatatii