România Liberă: Dosarul lui Alexander ADAMESCU, ajuns "din greşeală" la Tribunalul Bucureşti şi nu la Curtea de Apel

România Liberă: Dosarul lui Alexander ADAMESCU, ajuns "din greşeală" la Tribunalul Bucureşti şi nu la Curtea de Apel

Avocatul lui Alexander Adamescu solicită respingerea propunerii de arestare preventivă în lipsa acestuia, inculpat în dosarul 577/P/2015, deschis în martie 2016.

Propunerea de arestare preventivă în lipsă a fost admisă la data de 4 mai, dosarul nefiind supus unei analize aprofundate a argumentelor invocate de apărare, potrivit contestației avocatului Cătălin Breazu. Avocatul lui Adamescu aduce mai multe argumente în sprijinul contestației sale, primul vizând faptul că Tribunalul București nu ar avea competența de a judeca cererea de arestare formulată de DNA, sarcina fiind a Curții de Apel București.

Greșeala prourorilor DNA este una inexplicabilă, iar inculpatul Alexander Adamescu este de părere că eroarea ar avea legătura cu demersul de a forța falimentul companiei Astra, început cu mai mult de doi ani și jumătate în urmă, se arată într-un comunicat de presă al grupului TNG. 

Un alt argument al contestației depuse atrage atenția unei asupra faptului că nu există suficiente dovezi că inculpatul Adamescu ar fi autorul vreunei infracțiuni, prin urmare nu se respecta prezumția de nevinovăție. Avocatul lui Adamescu mai invocă alte patru argumente menite să respingă propunerea de arestare preventivă în lipsă: arestarea nu este necesară pentru a asigura o mai bună desfășurare a procesului penal, arestarea nu este o măsură proporțională cu gravitatea acuzației, persoana în cauză nu a fugit de la locul faptei și nu s-a ascuns sau sustras de la urmărirea penală, ci pur și simplu a cerut să fie înștiințată prin poștă și recomandata nu a ajuns la adresa corespunzătoare. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Apărătorul lui Adamescu amintește în contestația depusă că inculpatul nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, iar faptele care-l incriminează au fost săvârșite în urmă cu trei ani, iar dacă urmărirea penală a fost dispusă acum doi ani fără ca în acest timp să fie luată în calcul arestarea sa, decizia ar trebui menținută.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat arestarea preventivă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander pentru 30 de zilede la data punerii în executare a mandatului, în temeiul a patru articole ale legii  (art 202 C.pr.pen., art. 203 alin. 3 C.pr.pen., art. 223 alin. 1 lit. a și alin. 2, art. 224 C.pr.pen), prin Referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă. 

Amintim că ASF, condusă de Mișu Negrițoiu, impus în guvernul Ponta în urma debarcării lui Dan Rușanu, a decis la cea vreme deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a societății Astra, hotărâre pusă în baza unei firme de consultanță KPMG Advisory.

Această companie, în urma unei scurte analize pe piața de profil, se pare că deține un monopol suspect, fiind auditorul mai multor firme de asigurări importante, informează România Liberă.