România lu' Ponta şi disperarea lu' Antena 3. Mazăre e cu zmeul. Crin doarme

România lu' Ponta şi disperarea lu' Antena 3. Mazăre e cu zmeul. Crin doarme

La ora când scriu aceste rânduri, treburile nu merg prea bine pentru pucişti. Prea puţini români s-au prezentat la vot şi, cu toate fraudele posibile şi imposibile, atingerea cvorumului necesar pentru demitere s-ar încadra în tâlcul cuvintelor "mai e mult până departe".

Proaspăt întors de la Londra Premierul s-a străduit să zâmbească şi a schimbat modificarea. Regulile stabilite pentru acest referendum au căzut pentru el, ca atâtea altele. Ponta a stabilit o altă Românie, o altă populaţie. El a făcut un calcul aiurea şi a stabilit că fără două milioane de români din diaspora şi fără un million de maghiari de cetăţenie română votul ar fi fost cu totul altfel. Este cu totul altfel şi Traian Băsescu a pierdut. Aşa a stabilit el în mod inexplicabil. Cu o logică de plagiator şi fals masterand aiurea prin lume. Atunci, dacă unii îl pot lua în serios să vedem care mai este România lui Ponta. Senatorii puşcăriabili care au votat moţiunea? Baronii locali PSD, nărăviţi în dosare penale şi fraude "cât China", cum au o vorbă ardelenii? Prietenii săi procurori care vor să pună mâna pe justiţie? În acest timp la Antena 3 este delir. Simţind că nu le iese,  trompetele puciştilor dau din colţ în colţ. Peisajul este jalnic. Se încearcă o diversiune legată de maghiari, ca pe timpuri, ca în vremurile lui Iliescu, ca în vremurile mineriadelor. Deocamdată se agită Radu şi Dana Grecu. Radu îl atacă chiar pe Mazăre cum că ar sta prea mult cu zmeul pe mare şi nu se implică în referendum. Cum s-ar putea implica un primar, după lege? Dana e mai liniştită. E mai coaptă ca ei. Ştie că dacă Băsescu vine înapoi mănâncă şi ei pâinea albă de acum. Pentru că altfel Varanul ar putea schimba profilul revoluţionar al postului. Bine că Lucian Avramescu citeşte poeme, proprile poeme-îndemn. Radu este mai naiv. Ameninţă pe toată lumea care nu a votat. Este înflăcărat. Îl invidiez pentru că s-a păstrat tânăr. Tot el scuză slaba participare cu căldura. Postul pare a se găsi în cea mai penibilă zi de la deschiderea sa. Vom mai vedea.

În acest timp baronii PSD ştampilează. Ei raportează mai departe procente. Ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu în celebrele raportări legate de strânderea recoltei. În timpul lui Ceauşescu se perfecţionaseră. Se apropiau toţi de 100%. Acum schioapătă. Crin doarme.

Ne puteți urmări și pe Google News