ROMÂNIA LUI CRISTOIU. ”Dărîmarea Regimului Băsescu”: o Diversiune prin care USL vrea să mai rămînă la Putere încă un an

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. ”Dărîmarea Regimului Băsescu”: o Diversiune prin care USL vrea să mai rămînă la Putere încă un an

Îmi dezvăluiam, în numărul anterior al Evenimentului zilei, mirarea că la Conferinţa de presă de luni dimineaţa, din vestibulul PSD, Victor Ponta n-a fost întrebat, cum ar fi fost normal, despre momentul din ziua respectivă, de la Înalta Curte, în care i se putea decide soarta, printr-o sentinţă în chestiunea plagiatului.

Sub semnul aceleiaşi mirări, ar fi trebuit să precizez că Victor Ponta a fost întrebat, în schimb, ce părere are despre Scandalul Ioana Băsescu-Gazprom.

Se înţelege că televiziunea întrebătoare era Antena 3.

La Trustul Intact Generalul Dan Voiculescu a dat ordin pe unitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toți ce  apare pe micul ecran - de la ochii umezi ai  lui Mihai Gâdea pînă gleznele Sandrei Stoicescu- trebuie să aducă vorba despre cazul Ioana Băsescu- Gazprom. 

Toate fătucele şi toţi guguştiucii de pe teren au primit ordin să întrebe în direct pe oricine întîlnit în cale despre acest Scandal.

E – aşa cum am mai semnalat – o şmecherie fără nici o legătură cu gazetăria, dar în strînsă legătura cu ticăloșia.

Prin astfel de întrebări în direct, acuzaţia lansată de Antena 3 ajunge şi la telespectatorii altor televiziuni.

Spre deosebire de alte scandaluri, nu se poate vorbi în acest caz de unul asumat de întreaga presă.

Acuzaţiile aduse Ioanei Băsescu au fost şi sînt cultivate exclusiv de Trustul Intact.

Celelalte ziare, site-uri, televiziuni s-au păstrat reticente sau – cum a procedat Reporter Virtual – au demontat acuzaţia.

În aceste condiţii, normal ar fi fost ca Victor Viorel Ponta, teoretic, politician căruia i-a crescut deja părul pubian, să răspundă, prudent, că nu se poate pronunţa, deoarece altele sunt temele conferinței de presă, nu cunoaşte cazul, n-a avut timp să...

Victor Viorel Ponta se grăbeşte însă să răspundă:

„Pe bună dreptate, ţine agenda. După ce atîţia ani domnul Băsescu s-a dat marele antirus, se pare că nu e aşa antirus în realitate. Cînd e vorba de bani, nu mai e. De fapt, tot discursul domnului Băsescu a fost o minciună, tot timpul. Eu cred că nu trebuie să fim nici anti-Rusia, nici pro-Rusia, trebuie să fim pro-România, ceea ce domnul Băsescu n-a fost niciodată şi, în acest ultim an, e chiar deloc. El se gîndeşte la banii lui şi ai familiei. Dar să stea liniştit, că am văzut că era îngrijorat şi el şi consilierii lui – eu n-am contracte cu nici o firmă, nici din Rusia, nici din România...“

Cine a urmărit cît de cît campania dusă de Trustul Dan Voiculescu în această chestiune observă imediat că Victor Ponta repetă papagaliceşte cele repetate – tot papagaliceşte - de dimineaţă pînă seara – de cei de la Antena 3.

A stat seară de seară Victor Ponta înţepenit în fotoliu şi a învăţat pe de rost aceste vorbe, încîntat că sunau altfel decît Ana are mere şi Vaca face Mu?

I le-a transcris, oferindu-i-le dimineaţa, la cafea, ospătărița care răspund  de presă  în bodega poreclită Guvern?

Evident, nu.

Nu Victor Ponta repetă cele spuse de Antene în chestiunea Ioan Băsescu – Gazprom, ci Antenele repetă cele comandate spre a fi spuse de Victor Ponta.

Altfel zis, ca şi în cazul Justiţiei, campania furibundă declanşată de Trustul Intact împotriva lui Traian Băsescu, a jurnaliştilor incomozi Puterii USL-iste, nu e – cum dezastruos se înşeală presa noastră independentă – efectul unei comenzi a nervosului Dan Voiculescu, ci una dintre componentele vastei diversiuni puse la cale de USL, de Victor Ponta:

Concentrarea întregii opinii publice în acest an pe ”Dărîmarea Regimului  Traian Băsescu” pentru ca opinia publică să nu mai observe dezastrul Guvernării  USL.

A trecut aproape nebăgat în seamă Documentul prezentat luni 6 ianuarie 2014, de Victor Ponta conducerii PSD ca Program politic al partidului în 2014.

Principalul obiectiv al PSD în 2014 – se spune în Document – rămîne dărîmarea „cărămidă cu cărămidă a ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu“.

Omului normal, omului pe care nu l-a atins sifilisul talibanismului politic, rămîne uluit în faţa unui asemenea obiectiv asumat de Partidul de Guvernămînt.

PSD se află în fruntea ţării de doi ani. Deţine în Parlament, ca urmare a curvăsăriei cu PNL, peste 70% şi, ca urmare a transformării UDMR într-un SRL, aproape unanimitatea.

Ar fi fost de aşteptat ca principalul şi singurul obiectiv al PSD să fie în 2014 buna administrare a ţării, reformarea vieţii social-politice şi economice, modernizarea României.

Dărîmarea unui regim politic îşi propune un Partid cînd e în Opoziţie, şi nu într-una oarecare, ci într-o Opoziţie pipernicită, abia smiorcăită,  şi nu cînd e – precum PSD – la Putere, şi încă la ce Putere!

Dar nu numai atît.

Supunînd minimului examen critic  formula Ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu vom descoperi că ea nu acoperă nimic din realitatea lui 2014.

Ce instituţii sînt în Puterea lui Traian Băsescu pentru a putea vorbi de un regim politic care trebuie dărîmat prin opintirea USL?

Justiţia?

Victor Ponta, promotorul trăncănelii că Justiţia e sub puterea lui Traian Băsescu, n-a putut aduce o singură dovadă convingătoare.

Lucru explicabil.

Acuzarea Justiţiei ca fiind parte din regimul Traian Băsescu reprezintă – cum am mai scris – bombardamentul premergător asaltului USL asupra Justiţiei cu adevărat independente.

Și dacă Justiția face parte din regimul care trebuie dărîmat în 2014 despre ce concretizări ale Justiției e vorba? Despre toate judecătoriile și tribunalele din țară? Despre toate parchetele din țară? Cum  sunt acestea cărămizi ale regimului Băsescu?

Presa? Păi USL are în stăpînire toate ceel trei instituții publice de presă: RRA, TVR și Agerpres. La dispoziția USL se află Trustul Intact (televiziuni. Ziare, site-uri, ONG-uri) și postul România tv.

În ce altceva ar putea consta Regimul Băsescu împotriva căruia își propune să lupte în 2014 pînă la ultima picătură de sînge Partidul Penalilor din România? În Poliție, Jandarmerie, în Armată? Toate sunt în mîna USL.

Fie şi la un simplu examen logic, se constată că PSD îşi propune să dărîme în 2014 ceva care nu există.

Şi asta din simplul motiv că PSD, nepoţelul PCR, prin tatăl numit FSN-ul ilescist, apelează şi în 2014 la binecunoscuta diversiune stalinistă:

Născocirea unui Duşman (intern şi extern) pentru ca opinia publică să nu mai fie atentă la dezastrul Guvernării.

Traian Băsescu îşi încheie la finele lui 2014 mandatul de Preşedinte.

Documentul PSD îl înfăţişează însă de parcă ar fi un Preşedinte pe viaţă şi, mai ales, un Preşedinte cu Puteri dictatoriale.

Despre lupta de clasă un poet din anii '50 scria următoarele versuri:

Întîi – îţi inventează o boală

Şi-apoi te vindecă de ea.

Asemănător, PSD a inventat un duşman – Regimul Traian Băsescu – pentru a se ocupa de dărîmarea lui.

Prin asta PSD înţelegînd o vastă campanie propagandistică avîndu-l drept ţintă pe Traian Băsescu.

O campanie care s-a întețit pînă la culmi de paranoia după ședința BPN al PSD care a adoptat Documentul făurit de Victor Ponta.

O simplă privire aruncată asupra campaniei duse de Trustul Intact împotriva lui Traian Băsescu va dibui ușor că băieții de prăvălie mediatică nu aduc nou față de cele spuse acum. Nouă e însă isteria, depășind deseori spasmele cu bulbuci.

Nu e nevoie de cine știe ce deșteptăciune pentru a înțelege că Trustul Intact își îndeplinește cu brio rolul atribuit de Bogdan Teodorescu- șeful cu marketingul politic la USL- în această diversiune:

Cel de a droga zi de zi electoratul USL cu heroina anti-Băsescu pentru ca el, acest electorat, să nu-și dea seama pe ce lume trăiește și astfel să rămînă mai departe credincios USL.

Folosind acest truc, USL a supravieţuit la Putere fără să facă nimic pentru ţară doi ani.

Prin Diversiunea Dărîmarea Regimului Băsescu, USL îşi propune să mai supravieţuiască încă un an.

Problema, marea problemă e următoarea:

După ce Traian Băsescu îşi va încheia mandatul, ce duşman va mai născoci USL pentru a putea supravieţui la Putere, fără să facă nimic, pînă în 2016? CITIȚI ȘI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Bombardamentul propagandistic premergător asaltului USL asupra Justiţiei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O schimbare spectaculoasă în politica lui Traian Băsescu față de Victor Ponta?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. America Ne-A Dat Mandat Să Ridicăm Tonul La Moscova?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu - soldatul credincios al PSD
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
  • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta învins de Coaliția Traian Băsescu - Transportatori