ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un succes al Partidului - Stat condus de Victor Ponta- PSD-izarea Buletinului Meteorologic!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un succes al Partidului - Stat condus de Victor Ponta- PSD-izarea Buletinului Meteorologic!

Ratînd fereastra de oportunitate întruchipată de ziua de marţi, am rămas mai departe în Găgeşti-Deal, oprit să plec spre Bucureşti nu de uliţa mea şi de drumul pînă jos, la şosea (sunt curăţate!), ci de noua închidere a lui E85, zis şi DN2, artera vitală a economiei româneşti.

De aşteptat, în aceste condiţii, ca azi, miercuri, 29 ianuarie 2014, să încalc una din regulile mele de viaţă:

De-a nu mă uita la televizor dis-de-dimineaţă.

Cum m-am trezit, am dat drumul la una dintre numeroasele televiziuni de ştiri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din tochitura de dramatizări inutile, agramatisme şi turuieli pur şi simplu, mi-a sărit în ochi ştirea potrivit căreia Victor Ponta va vizita Administraţia Naţională de Meteorologie.

E vremea rea – zic eu, născut în Găgeşti-Deal şi nu în Manhattan - ca să nu bufnesc în rîs văzînd cum fătucelor de la televiziunile de ştiri le cad ciorapii de emoţie că e prăpăd.

În astfel de împrejurări – continui să meditez – demnitarii de vîrf fac popasuri simbolice în locuri grav afectate de intemperii sau în locuri marcate naţional prin eroisme ieşite din comun.

Administraţia Naţională de Meteorologie se află într-o clădire solidă din marginea Bucureştiului.

Chiar şi în condiţiile de Cod roşu, nu cred că vîntul a dărîmat clădirea, obligîndu-l pe directorul Ion Sandu să scoată capul din dărîmături pentru a putea vorbi la televizor.

Chiar şi pe vreme rea, locatarii clădirii, subordonaţii lui Ion Sandu, nu fac nimic eroic. Oricum nu fac ceva mai eroic decît vara, cînd e secetă sau primăvară, cînd ies ghioceii.

O vizită a ditamai premierului la ANM?

Ce s-o fi întîmplat de Victor Ponta a simţit nevoia să arate naţiunii că e alături de angajaţii ANM?

Mi-a dat răspuns acestei întrebări neliniştitoare (ce s-ar fi făcut televiziunile de ştiri, radiourile fără aceşti meteorologi de serviciu care, judecînd după frecvenţa cu care vorbesc la televizor, lasă impresia că pentru ei lucrează calculatoarele, dar mai ales Institutele străine, care le dau date cu linguroiul?) prima secvenţă a vizite de lucru:

„Victor Ponta: Domnule director general, doamnelor, eu am venit tocmai pentru că vreau să dăm un anumit mesaj, că tot ce se întîmplă aici, se întîmplă pe baze ştiinţifice şi pe standarde europene, că – mă uitam acum, de dimineaţă – dumneavoastră sînteţi de zece ani în funcţie; deci, e al patrulea guvern, probabil, o să mai prindeţi cîteva guverne după acesta.

Ion Sandu, director ANM: Şi e bine ca ANM să nu fie politizat.

Victor Ponta: Asta încerc să spun. Instituţia dumneavoastră are nişte criterii şi nişte standarde care se respectă la nivel internaţional şi cred că mesajul principal este acela că instituţiile celelalte ale statului să aibă încredere totală în ceea ce dumneavoastră transmiteţi. (…) Adică, eu am vrut să vă vizitez, nu că nu aveam eu... Eu am totală încredere. Vreau să aibă toată lumea încredere că ceea ce faceţi aici nu are nici o legătură nici cu guverne, nici cu televiziuni, nici cu nimic. Faceţi un lucru ştiinţific, care se face în toată Europa, cred – nu? – după aceleaşi standarde şi...“ Carevasăzică, Victor Ponta a venit la sediul ANM într-un gest voit propagandistic: Să arate că Buletinul Meteorologic se bucură de întregul său sprijin și, prin asta, de sprijinul USL.

Uşurinţa cu care ANM a proclamat Cod roşu (o premieră în istoria României viscolite în fiecare iarnă din ultimul secol) a stîrnit multe întrebări în legătură cu caracterul corect al deciziei.

Acum doi ani, pe o vreme infinit mai rea, directorul Ion Sandu a refuzat să proclame Cod roşu motivînd că acest e valabil doar în cazul Apocalipsei.

Anul acesta, directorul Ion Sandu s-a grăbit să dea Cod Roşu.

Întrebările şi-au avut şi un alt motiv.

Funcţia de director al ANM aduce substanţiale avantaje.

De aceea, oricît ar părea de ciudat, această funcţie e aprig disputată.

Din această cauză, în 2005, la instalarea regimului Băsescu, fostul director a lăsat locul lui Ion Sandu.

Acum, au venit la Putere Ceilalţi.

Şi pentru a nu fi schimbat, Ion Sandu şi-a arătat disponibilitatea de a face orice pentru Victor Ponta.

Inclusiv de a PSD-iza Buletinul Meteorologic!

Întrebările s-au curmat în clipa cînd, pe baza Codului Roşu, Victor Ponta a purces la vasta Diversiune de acoperire a Marii Afaceri de Corupţie numite deszăpezirea de Partid.

Cum firmele de deszăpezire sînt practic puşculiţele PSD, pentru a acoperi realitatea că aceste firme n-au făcut nimic, deşi au încasat milioane de euro de la Buget, Victor Ponta a închis abuziv Circulaţia pe toate drumurile naţionale şi a scos Armata ca să deszăpezească.

Poate că am mai fi avut îndoieli în privinţa complicităţii ANM la Mega Afacerea dezăpezirii PSD-iste, dacă la scurt timp de la vizita de binecuvîntare la ANM, Victor Ponta n-ar fi anunţat:

Unde va fi Cod Roşu, vom institui starea de alertă!

Starea de alertă înseamnă posibilitatea ca baronii locali să fure cu temei legal.

Se pot atribui contracte cu încredinţare directă firmelor puşculiţe de partid, toate procedurile legale se reduc la una – dreptul baronului local PSD de a face ce vrea cu banii statului –, Guvernul deschide baierele pungi pentru baronii locali, care baroni iau o parte şi pe cealaltă o pun la păstrare, pentru alegerile din acest an.

Imediat, ANM-ul lui Ion Sandu a proclamat Cod Roşu în şase judeţe ale ţării. Aşadar, de binefacerile stării de alertă se vor bucura şase baroni locali, adăugate celor binecuvîntaţi prin Codul Roşu anterior.

Pe vremea lui Stalin, conducerea Institutului Meteorologic din URSS a fost arestată pe motiv că a falsificat Buletinul Meteorologic.

Stalin fusese nemulţumit că respectiva conducere refuzase să întocmească un Buletin Meteorologic aşa cum ordonase el.

În România lui 2014 nu e nevoie de arestarea conducerii ANM.

Ajunge o vizită a lui Victor Ponta la ANM! CITIȚI ȘI

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Guvernul Ponta ştie doar atît: Să închidă drumurile, şoselele şi autostrăzile. Nu ştie însă cum să le deschidă!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Antenele - ghioaga mediatică a lui Victor Ponta
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Strategia prin care PSD-ul lui Ponta vrea s-ajungă din nou, ca pe vremea lui Năstase, Partidul -Stat
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Bombardamentul propagandistic premergător asaltului USL asupra Justiţiei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O schimbare spectaculoasă în politica lui Traian Băsescu față de Victor Ponta?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. America Ne-A Dat Mandat Să Ridicăm Tonul La Moscova?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu - soldatul credincios al PSD
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
  • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!