Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta s-a întors la strategia falimentară Jos Băsescu!

Ion Cristoiu
Autor: | | 123 Comentarii | 9016 Vizualizari

Cătălin Striblea a avut inspirația de a aborda, în hotarele emisiunii sale de la B1tv, epopeea de tip balcanic a casei lui Traian Băsescu. Spun, a avut inspirația, nu numai pentru că în această chestiune intelectualii lui Băsescu, dîndu-și seama că fostul nu le mai poate oferi nimic în materie de privilegii, tac sau îl înjură pe Traian Băsescu, știind că asta place noului chiriaș de la Cotroceni, dar și pentru că șicanarea fostului președinte de către Marele bumbăcit din 16 noiembrie 2015, Primul Ginerică al Țării, Victor Ponta, ne dovedește că România rămîne mai departe, în materie de respectare a legii, dar și a minimului bun simț, o biată suburbie a Europei civilizate.

Invitat să zic ceva prin telefon, m-am concentrat pe teza, susținută și pe cristoiublog.ro, că șicanarea lui Traian Băsescu de către iresponsabilul vesel ne atrage din nou atenția asupra miracolului care a salvat poporul român în 16 noiembrie 2015. Miracol care a constat nu în victoria lui Klaus Iohannis, ci în blocarea drumului către intrarea României în proprietatea Famgliei Ponta – soț, soție, tată socru, cumetri și gașcă de Alba-Neagra.

Am arătat că acordarea unei case fostului președinte ține de respectarea Legii și nu de bunul plac al celui din fruntea Guvernului, fie și pentru că respectivle case nu le-a primit drept zestre, odată cu nevasta, de la Bogatul Tată Socru. Și dacă iresponsabilul vesel, ținut de Famiglie în fruntea Guvernului, cînd pentru afacerea penală numită blocarea voturilor din Diaspora el ar fi trebuit demult pus sub urmărire penală de către DNA, se poartă așa cu fostul președinte, e lesne de priceput ce călăreală ne aștepta dacă se muta, cu Famiglie cu tot, la Cotroceni.

Pe parcursul intervenție mele, mi-am dat seama că moderatorul Cătălin Striblea nutrea convingerea că nu e vorba doar de un exercițiu de Ciocoi al PSD-istului Victor Ponta, ci și de altceva, aparținînd unei strategii.

L-am contrazis.

După finele intervenției, mi-am dat seama că și Cătălin Striblea avea dreptate.

Șicanarea lui Traian Băsescu nu e numai un exercițiu de Eu, Supremul, al acestui călcîi cu ochi care e politicianul Victor Ponta.

E vorba și de asumarea unei strategii:

Cea de continuare și acum, după ce la Cotroceni a venit Klaus Iohannis, iar Mircea Geoană îi pregătește datul cu cracii în sus, a politicii Jos Băsescu!

O simplă retrospectivă a bătăliei electorale ne arată că Victor Ponta n-a fost scos din joc de Klaus Iohannis, ci de Traian Băsescu.

Conștient de nenorocirea care ar fi însemnat trecerea țării în proprietatea Famigliei Ponta, Traian Băsescu și-a sumat prestația:

Mor cu Victor Ponta de gît!

Practic, în timp ce Klaus Iohannis ne surîdea giocondist din cuiul în care-l bătuse ACL, Traian Băsescu era cel care-i administra lui Victor Ponta loviturile mortale. Dacă ar mai fi candidat, Traian Băsescu ar fi cîștigat alegerile împotriva lui Victor Ponta. Cum însă a candidat Klaus Iohannis, președinte a ajuns Klaus Iohannis. Strategia lui Traian Băsescu – despre care nu știu dacă a fost împărțită cu Klaus Iohannis – s-a dovedit genială. În timp ce Klaus Iohannis rămînea intangibil, Victor Ponta era tăvălit pe maidan de Traian Băsescu.

Reușita acestei strategii a depins însă și de Victor Ponta. Aflat sub influența nefastă a păpătorului de parale Bogdan Teodorescu, dar și a Unchiului Pușcăriaș, Dan Voiculescu, Victor Ponta a fost suficient de nătîng ca să muște din momeala lui Traian Băsescu. Uitînd că adversarul era Klaus Iohannis, el și gașca – Gabriela Firea, Mihai Gâdea, Liviu Dragnea – și-au concentrat campania pe confruntarea cu Traian Băsescu.

Rezultatul?

Victor Ponta a cunoscut una dintre cele mai rușinoase înfrîngeri electorale din Istoria României moderne.

Sîmbătă seara discuta cu Daciana Sârbu unde să pună murăturile de luni la Cotroceni.

Duminică seara pierdea alegerile la o diferență de 10 la sută.

Dacă ne gîndim că după primul tur avea 10 la sută avantaj față de Klaus Iohannis, putem spune că la al doilea a pierdut la o diferență de 20 la sută.

După o asemenea înfrîngere, un om normal se face șobolan și se vîră în gaură pînă la primăvară.

Deși șobolan, Victor Ponta a rămas în biroul de la Victoria și-l vedem de dimineață pînă seara la televizor, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat.

Deși la un moment dat, într-o clipă cînd prin șoricul gîndirii sale a pătruns o scînteiere de realitate, Victor Ponta a recunscut că atacarea lui Traian Băsescu a fost o strategie catastrofală, iată că acum el apelează din nou la strategia Jos Băsescu!

Șicanarea lui Traian Băsescu în chestiunea casei trebuie alăturată ordinului dat Guvernului de a interveni în Dosarul Flota.

Dacă ne gîndim că Dosarul Flota e temă de campanie la Antena 3, aflată la ordinele lui  Bogdan Teodorescu, secretarul cu Propaganda al Guvernului, vom înțelege că Victor Ponta se întoarce la Strategia Jos Băsescu!

De ce ?

Încolțit în propriul partid, care-i vrea capul  - și pe drept cuvînt, deoarece înfrîngerea din 16 noiembrie se răsfrînge și asupra PSD - amenințat cu Moțiunea de cenzură, Victor Ponta face singurul lucru pe care-l știe în afara celui de a fi Ciocoi PSD-ist:

Să-l înjure pe Traian Băsescu.

Dacă ar avea un cît de cît creier și-ar da seama că e pe cale să repete dezastrul din 16 noiembrie 2014. Ca și atunci, vîrît pînă la gît în confruntarea cu Traian Băsescu, Victor Ponta nu va mai fi atent la adevăratul pericol:

Klaus Iohannis.

Și-n timp ce el, spre jubilația chelnerilor lui Dan  Voiculescu, va fi ocupat cu Traian Băsescu, Klaus Iohannis, în stilul pe care i-l știm – cel prin care l-a executat și pe Crin Antonescu – îi va pregăti lui Victor Ponta mormîntul politic.

Să ne pregătim coroanele de flori!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro