România, prezentă la CEBIT 2014 cu stand naţional

România, prezentă la CEBIT 2014 cu stand naţional

Un număr de 17 companii româneşti din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor participă, în perioada 10-14 martie, la cel mai important târg din domeniu, "CEBIT 2014", ce se desfăşoară la Hanovra, în Germania.

Pavilionul României a fost organizat de Ministerul Economiei, împreună cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii din România – ANIS, în cadrul programului naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat. În pavilionul naţional, cu o suprafaţă de 198 mp, expun, sub brandul de ramură "RomaniaIT", 17 producători din sector, respectiv Accesa IT Consulting, Agilio Soft, Altom Consulting, Ambo Software, Aptus Software, Bee Near, CODESPRING, Evozon Systems, GREENSOFT, High Tech Systems and Software, IT Six Global Services, Nexus Electronics, Pentalog, RomSoft, ROPARDO, Sphinx IT şi Tech Team Global.

Principalele domenii de activitate ale companiilor prezente sunt producerea de aplicaţii software pentru structurarea afacerilor, dezvoltarea de software specializat, telemarketing, software pentru testarea produselor şi asigurarea calităţii producţiei, controlul traficului rutier de transport marfă, cloud computing, aplicaţii în domeniul distribuţiei produselor, dezvoltarea echipamentelor mobile, e-commerce, activităţile bancare, de asigurări sau sănătate.

Companiile româneşti prezintă soluţii software şi de sistem pentru o gama largă de aplicaţii. Totodată, participanţii români îşi propun să identifice noi oportunităţi de afaceri şi colaborare cu parteneri străini în proiecte ce urmează a fi implementate în România şi alte ţări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Târgul "CEBIT" de la Hanovra este cel mai important eveniment global de profil, constituind locul de întâlnire pentru specialiştii în domeniul hardware şi software, al tehnologiilor inovative, sistemelor de telecomunicaţii, cu aplicabilitate în sectorul public, industrial şi casnic, sistemelor de protecţia datelor şi achiziţii de date de mari dimensiuni sau e-commerce. Tema centrală a CEBIT 2014 este "Abilitatea de utilizare a unui volum foarte mare de date în mod responsabil şi sustenabil - Datability".

La "CEBIT – 2014" participă peste 3500 expozanţi din 70 de ţări, dintre care 34 cu pavilion naţional. Peste 50% dintre expozanţi sunt firme din afara Germaniei.

Organizatorii estimează un număr de vizitatori de peste 200.000 persoane, în exclusivitate speciliaşti şi factorii decizionali în domeniu şi sunt programate a se desfăşura numeroase seminarii şi conferinţe pe teme din domenii specifice, la care vor avea prezentari personalităţi marcante din acest domeniu, ca Jimmy Wells, fondatorul Wikipedia, Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, sau Eugene Kaspersky.