România vinde pământ ieftin. Preţurile terenurilor agricole sunt şi de 20 de ori mai mici decât în Occident

România vinde pământ ieftin. Preţurile terenurilor agricole sunt şi de 20 de ori mai mici decât în Occident

De la începutul anului, străinii - persoanele fizice - pot cumpăra teren agricol sau forestier în România, iar preţurile sunt foarte avantajoase, scrie "ştirileprotv.ro".

Până la 1 ianuarie 2014, doar companiile străine puteau să cumpere terenurile agricole sau forestiere.

"Nu este nicio diferenţă între un cetăţean român şi unul străin, european, atunci când vrea să cumpere teren agricol sau forestier", a spus, pentru sursa citată, Miruna Popescu, de la Uniunea Notarilor.

Companiile străine deţin peste 800.000 de hectare de teren în România. Italienii şi nemţii au investit în agricultură în vestul ţării, în timp ce companiile arabe în sud. Maghiarii deţin aproape 100.000 de hectare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Străinii sunt atraşi de preţurile foarte mici din România, unde hectarul costă, în medie, 2.400 de euro, în timp ce în franţa sau Germania, acesta se vinde cu peste 30.000 de euro.

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis în Parlament legea vânzării terenurilor către străini. Până de curând, românii aveau întâietate la cumpărarea unui teren, acesta putând fi achiziţionat de un străin doar dacă niciun român nu îşi manifesta intenţia timp de 30 de zile.

Legea terenurilor agricole ar putea fi aprobată din nou de Parlament săptămâna viitoare. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Oficial de la Londra: Românii și bulgarii ar putea face mai mult decât nativii britanici pentru țara noastră

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY a avut o CURIOZITATE care a ŞOCAT-O. A făcut un LUCRU pe care îl va regreta toată VIAŢA / GALERIE FOTO hot
  • SOȚII DE DICTATOR. Cine sunt femeile căsătorite cu cei mai mari despoți din lume
  • "OZN-ul" de piatră din Bulgaria. Cum arată "catedrala comunismului"