Românii au cheltuit peste 20 milioane euro de pe telefoane şi tablete în 2013

Românii au cheltuit peste 20 milioane euro de pe telefoane şi tablete în 2013

La finalul lui 2013, valoarea totală a cumpărăturilor efectuate de români cu ajutorul dispozitivelor mobile s-a ridicat la 20,6 milioane euro, din care 13,8 milioane euro prin plăţi online realizate de pe telefoane şi tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzacţii SMS. Circa 40% din totalul acestor plăţi au fost procesate de Netopia mobilPay.

Din totalul plăţilor online cu cardul procesate de companie anul trecut, 6%, în valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone şi tablete. În ceea ce priveşte tranzacţiile procesate prin microplăţi cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane euro anul trecut, aproximativ jumătate din totalul pieţei.

"2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot în lume, şi iată că nici România nu a facut excepţie. Bineînţeles, încă nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde plăţile online de pe telefon şi tablete au devenit naturale, însă tot mai mulţi români au început să înţeleagă şi să prefere această metodă simplă de plată, sigură şi mai la îndemână ca oricare alta", a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator Netopia mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentanţii companiei estimează dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumpărăturilor de pe dispozitive mobile din totalul pieţei de plăţi online cu cardul.

Ne puteți urmări și pe Google News