Editura Evenimentul si Capital

SONDAJ. Românii vor ca SRI să se implice cel mai mult în prevenirea terorismului, a crimei organizate şi a atacurilor informatice

03_Maior_CP
Autor: | | -1 Comentarii | 321 Vizualizari

Românii cred că SRI ar trebui să se implice în mai multe activităţi, precum urmărirea informativă a reţelelor de crimă organizată, protejarea României împotriva atacurilor reţelelor informatice şi prevenirea actelor de terorism.

Cele trei tipuri de activităţi au fost alese de către 99% dintre participanţii ale unui sondaj IRES realizat în perioada 3-4 martie. Potrivit sondajului, SRI ar trebui să se implice şi în prevenirea faptelor de corupţie (95% dintre repondenţi), în prevenirea faptelor de subminare a economiei naţionale (95%), în informarea factorilor de decizie asupra încălcărilor grave ale legislaţiei (92%), informarea cetăţenilor privind riscurile majore la adresa României (92%), asigurarea securităţii cetăţenilor şi apărarea ordinii publice (89%), prevenirea unor accidente industriale cu consecinţe grave (88%) şi în informarea cetăţenilor privind posibilele dezastre naturale (81%). Conform sondajului, majoritatea românilor au încredere în SRI. Pe o scală de la 1 la 5, unde 5 înseamnă foarte multă încredere, iar 1 înseamnă că nu există încredere deloc, 6% au ales 1 (încredere deloc), 10% au ales 2, 33% au optat pentru 3, 31% pentru 4, iar 19% pentru 5 (foarte multă încredere).În ceea ce priveşte notorietatea, 89% dintre cei chestionaţi au auzit de SRI, iar 64% au auzit de directorul instituţiei, George Maior. Totodată, 26% dintre cei chestionaţi au declarat că "au foarte multă încredere" în eficienţa activităţilor SRI, iar 40% consideră "în foarte mare măsură" că Serviciul Român de Informaţii este o insituţie performantă. Sondajul IRES a fost realizat în perioada 3-4 martie, pe un eşantion probabilist, multistratificat de 1.657 de persoane, şi cu o eroare maximă tolerată de ± 2,5%.Tag-uri:

Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro