Romii din România, fraudă de trei milioane de lire în Marea Britanie

Romii din România, fraudă de trei milioane de lire în Marea Britanie

Un grup infracţional de romi din România a fraudat statul britanic cu trei milioane de lire sterline, scrie presa din Marea Britanie.

Capul organizaţiei este Lavinia Olmazu, în vârstă de 31 de ani, de etnie romă. Ea a profitat de statutul de angajat al municipalităţii londoneze şi a obţinut ilegal ajutoare sociale pentru sute de persoane de etnie romă. Olmazu absolvise două facultăţi şi lucra într-un departament care se ocupa cu facilitarea incluziunii sociale a romilor.

Olmazu a reuşit să obţină, ilegal, sute de numere de asigurare. Grupul condus de femeie intenţiona să fraudeze statul britanic cu 12 milioane de lire. Se pare că greşeala infractorilor a fost că au decis să retragă asigurările de la un singur birou dedicat acestor operaţiuni. Unul dintre inspectori a fost uimit de suma mare de bani retrasă de romi de la acest birou şi a contactat poliţia. Până la descoperirea fraudei, suma obţinută în mod ilegal s-a ridicat la trei milioane de lire. Lavinia Olmazu a recunoscut acuzaţiile, iar verdictul în acest proces va fi dat la 17 septembrie. Olmazu, un recunoscut activist pentru drepturile romilor, a avut doi complici: Alin Enachi (29 de ani), un alt angajat al municipalităţii, şi Cristian Dumitru (29 de ani). Ultimul a fost condamnat deja la doi ani de închisoare, fiind socotit principal vinovat pentru obţinerea a 350 de numere de asigurare false.

Ne puteți urmări și pe Google News